Yılmaz: Siyasete yeniden dönebilirim

Yüce Divan, eski başbakan Mesut Yılmaz ve eski Devlet Bakanı Güneş Taner hakkında ”Türkbank ihalesine fesat karıştırdıkları” iddiasıyla açılan davadaki suçu ”görevi kötüye kullanma” olarak kabul etti ve Şartla Salıverilme Yasası uyarınca kamu davasının kesin hükme bağlanmasını erteledi.


Yılmaz, dava süresince siyaset ile ilgili gelen talepleri askıya aldığını belirterek, ”Bugünden itibaren bu yönde temaslar yapacağım” dedi.
   
Yılmaz, karar açıklandıktan sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mesut Yılmaz, kendisi hakkında açılan davanın kesin hükme bağlanmasını talep ettiğini belirterek, “Bu olmadığı için üzgünüm” dedi. 


Davanın siyasi nedenlerle açıldığını iddia eden Yılmaz, “Mahkeme bunu kesin hüküm şeklinde sonuçlandırabilirdi. Karara saygılıyım diye konuştu.
   
Mesut Yılmaz, “siyasete girip girmeyeceğine” ilişkin bir soru üzerine, “Bu dava süresince siyaset ile ilgili gelen talepleri askıya almıştım. Bugünden itibaren bu yönde temaslar yapacağım” dedi.


Yılmaz, siyasete yeniden dönmesinde liderlik gibi bir amacı olmadığını, sadece hizmet etmeyi hedeflediğini kaydetti.


Mesut Yılmaz, bir soru üzerine, eski partisi Anavatan başta olmak üzere daha önce rakibi olduğu siyasi partilerden teklif aldığını, görüşmeler yapacağını açıkladı.


Yılmaz’ın bu sözleri üzerine mahkeme koridorunda bulunanlar alkışlayarak, “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Başbakan Mesut” sloganları attılar.

1031320cookie-checkYılmaz: Siyasete yeniden dönebilirim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.