Yılın Avustralyalısı: Yanık sprey mucidi

Royal Perth Hastanesi, Yanık Tedavisi Bölümü Başkanı Dr Fiona Wood ödülünü, Canberra’da Başbakan Howard’ın da katıldığı bir törende aldı.

Törene katılan 20 bin konuğa seslenen Dr Wood, 6 çocuk annesi olduğunu belirterek, “Annelik mi yoksa doktorluk mu zor? Bilmiyorum” dedi.

Dr Fiona Wood’un icat ettiği spray sistemi, yanık yer üzerinde bir yeni deri tabakası oluşması için gereken süreyi azaltıyor ve hastayı çok kısa sürede ayağa kaldırıyor.

İcat, bütün dünya tıp çevrelerinde yankı yarattı. Batı Avustralya’nın tek kadın plastik cerrahı olan Dr Wood, profesyonel yaşantısı ve kalabalık ailesi arasında kurduğu denge nedeniyle genç Avustralyalı kadınlar için örnek gösteriliyor.

Dr Wood Yılın Avustralyalısı seçilmesi için geçen yıl da aday gösterilmişti ancak ödül ünlü kriketçi Steve Waugh’a verildi. Dr Wood, iki yıl üst üste Batı Avustralya’da, geçen yıl da NSW’de “Yılın Avustralyalısı” seçilmişti.

2002 yılında Bali’deki gece kulüplerinde bombalar patlayınca Dr Wood ve ekibi Bali’den Avustralya’ya getirilen yaralıların tedavisini üstlendi. 12 cerrah, 150 yardımcı personelle günün 24 saati görev yapan grup, yaralıları kurtarmak ve tedavi etmek için büyük gayret sarfetti.

Çocuklarının kendisi gibi maden işçisi olmaması için büyük çaba harcayan bir babanın kızı olarak İngiltere’de dünyaya gelen Dr Fiona Wood, İngiltere’de tıp okudu ve Perthli eşi Tony Kierath ile tanıştıktan sonra 1987 yılında Avustralya’ya göç etti.

Wood, kendisini Avustralyalı hissettiğini kaydederek, “Belki de çok meşgul olduğum için, İngiltereyi hiç özlemiyorum” dedi.

Fotoğraf: Fiona Wood

1098590cookie-checkYılın Avustralyalısı: Yanık sprey mucidi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.