Yılın en iyi Türk hukukçuları ödüllendirildi


Londra’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu, Lordlar Kamarası’nda tarafından düzenlenen başarılı hukukçuların ödüllendirildiği toplantıya katıldı.


120 kişinin katıldığı gecede, Başkonsolos Bahadır Kaleli, Türk İngiliz İşadamları Derneği Başkanı Remzi Gür, UNICEF iyi niyet elçisi seçilen dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, Profesör Türkkaya Ataöv gibi önemli isimler dikkat çekti.


Açılış konuşmasını yapan TBSL Başkanı Emma Edhem; düzenlenen gecenin, İngiliz ve Türk hukukçuları, akademisyenleri, iş adamları, sanatçıları ve bürokratları bir araya getirmesi bakımından çok önemli olduğunu belirtti. Edhem, bu etkinliğin, geçmişten günümüze iki ülke arasında süren dostluğun devamına yardımcı olacağını belirterek “Gençlerin hak ettikleri ödülleri almak iyi bir fırsat” dedi.


Lord Ahmet’in Misafirhanesi’nde düzenlenen geceye bir yakınının hastalığı nedeniyle Lord Ahmet’in katılamadığı öğrenildi. Törende, İngiliz yargıç Marshall QC, konuşmasını, ‘Türkçe bilmemesine rağmen’ Türkçe yaparak tüm dinleyenleri şaşırttı.


BAKAN GECEDE KONUŞTU


Törende kısa bir konuşma yapan bakan Başesgioğlu, geceye katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti vurgulayarak “Önümüzdeki dönem hukukçulara çok önemli görevler düşmektedir. Gerçek anlamda adaletin tecellisi, refahın yaygınlaştırılması, insan haklarına saygı gibi bütün evrensel değerlerin buluştuğu kesiştiği nokta hukuktur” diye konuştu.


İstanbul Barosu Başkanı ve İngiliz Türk Hukukçular Birliği Onursal Başkanı Kazım Kolcuoğlu ise konuşmasında, bu özel geceyi hazırlayanlara teşekkür etti. Bu organizasyonun öneminin sorulması üzerine Kolcuoğlu, Türk ve İngiliz hukukçularının, beraber olmaları, hukuku beraber paylaşmaları ve savunmayı beraber götürmelerinin büyük önem taşıdığını ifade etti.


FOTOĞRAF: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’nun da kısa bir konuşma yaptığı gecede ödüllerini alan Yılın Öğrencisi Can Yeğinsu ve Başarılı Stajyer Avukat Selmin Hakkı

799050cookie-checkYılın en iyi Türk hukukçuları ödüllendirildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.