Yılın Spor Adamı

Yılın Spor Adamı(!) Ödülüne Adayım “İSMAİL ÜNAL”
Uzman oldukları konularda en iyileri seçmek amacıyla adet olduğu üzere yılsonlarında anketler düzenlenir.
Amerika ve Avrupa ülkelerinde işin birazda espiri boyutu ile en iyilere ödül verilirken en kötülere de ödüller verilir.
Ülkemizde de özellikle spor geneli içinde branş ayırımı yapmadan, Türk Sporuna en çok katkıyı sağlayan en büyük başarıları kazanan kişi yada takımlara ödülleri verilir.
Peki neden çeşitli dallarda en iyilere bu ödüller dağıtılırken neden en kötülere de ödül verilmez.
Neden ülkemizde de bu yapılmasın.
Bu düşünceden yola çıkarak yılın en kötülerini belirlemeye başladım.
İlk adayım Beşiktaşlı biri, Beşiktaş yönetimlerinde görev almış bir şahıs, aynı zamanda da son iki dönemdir Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir. Kim olduğunu bulanların “İsmail Ünal” dediğini duyar gibiyim. Evet YILIN EN KÖTÜ SPOR ADAMI adayım İSMAİL ÜNAL
Neden En Kötü Spor Adamı İSMAİL ÜNAL ?
Bu belediye başkanı abimiz; Beşiktaşlıdır, Beşiktaş kongre üyesidir, eski başkanlardan Serdar Bilgili döneminde yöneticilik yapmıştır, Serdar Bilgili’nin ilk başkanlığı döneminde o zamanın Belediye Başkanı ANAP’lı Yusuf Namoğlu’ndan gereken desteği alamadığı için yaklaşan seçimlerde camiaya ve Beşiktaş semtine “Beşiktaş Belediye Başkanı Beşiktaşlı olmalı” düşüncesini empoze etti. Bu düşünceyi hayata geçirebilmek adına İsmail Ünal’ın CHP.den Beşiktaş Belediye Başkanı adayı olması için yoğun diplomasi trafiği sonucunda önce CHP.den Belediye başkan adayı sonrasında Beşiktaş Belediye Başkanı oldu.

Kimsenin elinde kişilerin Beşiktaşlılığını ölçecek bir alet yok. Ancak ortaya konan icraatlarla o makama Beşiktaş Kulübü sayesinde oturan kişinin Beşiktaş’ın haklarına daha iyi sahip çıkması gerekir diye bir düşünce geliveriyor insanın aklına. Beşiktaş Altyapısının Fulya’daki sahanın nasıl alındığı, oradaki tesislerin nasıl kullanılmaz hale geldiği, çocukların konteynerlarda giyinmek zorunda kaldıklarını hatırlayınca ister istemez “Bu nasıl Beşiktaşlılık” demeden geçemiyorsunuz. Sporun içinden gelen bir kişinin Türk sporuna bu kadar düşmanca davranması inanılacak gibi değil. Beşiktaşlı Belediye Başkanımızın icraatları bununla da kalmadı. Beşiktaş semtinde bulunan amatör spor kulüplerine olan yaklaşımı da gerçekten üzücü boyuta geldi.

Bundan üç sene evvel Beşiktaş semti amatör spor kulüplerinden “Beşiktaş Akatlar Spor Kulübü” nün faaliyetlerini sürdürdüğü halı saha kulübün elinden alınıyor. Nedeni ise o sahanın yıkılıp yerine cem evi yapılması Belediye tarafından planlanıyor. Akatlar Spor Kulübü yöneticilerin Cumhur Başkanına kadar yaptıkları hak arayışları neticesinde Akatlar bölgesinin alt girişine gayri nizami ölçülerde bir halı saha yapılıyor. Bu halı sahanın verilişi üzerinden sadece 1 yıl geçti. Şimdi Bu başkanımız Bu sahayı da Akatlar Spor Kulübünün elinden almak için çalışmalara başladı. Sözüm ona semtteki diğer amatör spor kulüplerine eşit mesafede olduğu ispat amacıyla bu halı sahayı önce İstanbul 2.Amatör kümede mücadele eden Etiler Spor Kulübü sonrasında ise yine aynı liglerde mücadele eden Etiler Kartal Spor Kulübü ile paylaştırmak istiyor. İlk başta ne var burada diyebilirsiniz.
Bakın Beşiktaş ilçesinde 11 tane amatör spor kulübü var. Bunlardan bir tanesi Beşiktaş Engelli Basketbol kulübü olduğu için onu dışarıda tutalım. 10 tane spor kulubü var. Bu 10 kulübün 3 tanesi Süper Amatör Liglerde mücadele ediyor. 500-600 milyar(eski paraya göre) bütçelere sahip bu kulüplerin zaten belediyenin tahsis edeceği halı sahadan gelecek gelire fazla ihtiyaçları yok. Kalan 7 takımın 4 tanesi 1.amatör kümede, 3 tanesi 2.amatör kümede mücadele vermektedir. Bu kulüplerin faaliyetlerine devam edebileceği düzenli gelir kaynaklarına ne derece sahipler orası ayrı muamma. Hal böyle olunca 20×40 ebatlarında ufak bir sahada iki üç kulübün ayakta durabilmesi mümkün değildir.

Söz konusu Sahanın ebatlarındaki biçimsizlik nedeniyle fazla bir rağbet görmediği için halı sahanın kiralama ücretini ne kadar cüzi tutarsanız tutun tercih edilemiyorsunuz. Böyle olunca kulübün hayatını idame ettiremesi için kulüp yöneticilerinin bankalardan kredi çekmek suretiyle kulübü ayakta tutmaya çalıştıklarını biliyoruz. Kulübün Semt halkı ile nasıl bütünleştiğini görememek için çok büyük çaba sarf etmek gerekmektedir. Akatlar Spor Kulübünün liglerde mücadele eden, etmeyen toplam 185 tane oyuncusu mevcuttur. Bu oyuncuların tamamına yakını semtin çocuklarıdır. Semtin dışından gelen oyuncu sayısı bir elin parmakları kadar ya vardır ya yoktur.

Etiler Spor Kulübünün bu sahayı ortak kullanma gibi bir amacı olmadığı, İsmail Ünal’dan gelen baskılar sonucunda Etiler Spor Kulübü başkanın istifa ettiği duyumları bize kadar ulaştı. Etiler Spor Kulübü bünyesinde kaç tane oyuncu var bilemiyorum. O oyuncularında iştiraki ile bu halı sahada antreman programından tutun halı saha gelirlerinin paylaşımı neticesinde kulüp başına düşen gelir bu kulüpleri tatmin edecekmidir?

Sadece İstanbul 1. Amatör ligin 17 grubunda mücadele eden kulüplerin ilçelere göre dağılımına baktığımızda 9 kulüple en çok amatör kulübe sahip ilçenin Kadıköy ilçesi olduğunu görürsünüz. Kadıköy’ü sırası ile 6şar takım ile Sarıyer, B.Çekmece, Silivri, Çatalca takip etmekte. Beşiktaş ilçesinin ise sadece 4 takımı var.

Kadıköy ilçesinin Belediye Başkanı da bir CHP’li. İlçesindeki Amatör Kulüplere nasıl destek olduğunu lütfen gidip bir araştırın. Beşiktaş Belediyesi amatör liglerde zaten çok az olan bu spor kulüplerinin sayısını arttırmak, onlara gelir getirici imkanlar sunmak yerine zaten ite kaka devam eden bir mücadeleye çomak sokmanın anlaşılır bir tarafı bulunmamaktadır.

Aslında İsmail Ünal’ın ısrarla Akatlar Spor Kulübü ile uğraşmış olmasının sebebi çok basit. Geçen yerel seçimlerde aynı idelojinin farklı bir partisinin adayına seçim çalışmalarında destek verdikleri için bu kulübün idarecilerinden siyasi bir intikam alma peşinde. Aslında farkında değil intikam aldığı kulüp başkanı değil çocukları Akatlar Sporda oynayan ve seçimlerde kendisine oy veren seçmenlerden almakta intikamını.

Bütün bu anlattığım gerekçelerden dolayı 2009 Yılının En Kötü Spor Adamı’na oyum İsmail Ünal’dan yana.

Sizde aşağıdaki kategorilere adaylarınızı yazarsanız ülkemizde bir ilki yapmış oluruz. İşte benim en kötü adaylarım.

Yılın En Kötü Sporcusu : Gökhan Zan
Yılın En Kötü Takımı : Sivasspor
Yılın En Kötü Antrenörü : Bülent Uygun
Yılın En Kötü Spor Adamı : Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal
Dünyada Yılın En Kötü Sporcusu : David Bachamm

1633930cookie-checkYılın Spor Adamı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.