Yılın Tüm Kitapları Fuarı açıldı!

8 – 15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş ve www.ideefixe.com işbirliği ile Taksim Meydanı’nda düzenlenen kitap fuarının açılışı dün akşam gerçekleştirildi. Açılışa, Kültür ve Turizm İşleri Daire Başkan Vekili Ahmet Çınar, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Turizm Kültür İl Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, RTÜK eski üyesi Yazar Beşir Ayvazoğlu, Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ali Mazak, Yönetmen Mesut Uçakan edebiyat ve sanat dünyasından seçkin isimleri katıldı.


Açılışta bir konuşma yapan Kültür ve Turizm İşleri Daire Başkanı Ahmet Çınar, “İlk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensuplarının okuma yazma oranının yüksek olması gerektiği”ni söyledi. Çınar, bu türden etkinliklerin, kitap okuma oranının yükselmesi açısından önemine değindi.


Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan ise son bir yıl içerisinde yayımlanmış kitapların yer aldığı bu fuarın, okur açısından önemine değindi. Bayhan, “Kültür A.Ş. olarak İdeefixe ile ortaklaşa düzenlediğimiz Yılın Tüm Kitapları Fuarı, kitabı okurun yakınına taşımıştır. En fazla kitabın yayınlandığı, en fazla okurun bulunduğu, kitap okur buluşmasında katılımın yoğun sağlandığı bir il olmasıyla ün kazanan İstanbul’un  dünyanın kültür başkenti olduğunu düşünüyorum.” dedi.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu güzel etkinlik, Beyoğlu ilçemizin güzel beldesi Kasımpaşa’da da mutlaka yer almalı. Biz Ramazan Çadırlarını zaten kültürel etkinlikler için tasarlamıştık bu etkinliğin oranı da taşınması bizi mutlu edecektir” derken, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da, “Umarım bu kervan, Küçükçekmece’den de geçer” temennisinde bulundu.


Taksim Gezi Parkı’nın meydana bakan tarafında kurulan dev çadırda kitap okurlarını buluşturan Yılın Tüm Kitapları Fuarı’nda, kitap okurları son bir yılın kitaplarını % 35 indirimle satın alabilecekler. Fuar çerçevesinde 320 alt kategoriden oluşan 7 binden fazla kitap, okurla buluşacak. Fuar süresince, yazarlar ile okurun buluştuğu imza günleri düzenlenecek.

1026130cookie-checkYılın Tüm Kitapları Fuarı açıldı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.