Yoksul eyaletler daha dindar çıktı…

Eyaletler arasındaki din ve sosyolojik yapıda dengesizliği gösteren tablo Gallup Enstitüsü tarafından hazırlandı.

Buna göre, yüzde 54 oranında dindara sahip bulunan New York halkının hemen hemen yarısı dindar görülmezken, Alaska’da bu oranın yüzde 51’e kadar indiği gözlendi. Alaska’nın petrol ve doğal kaynaklardan oluşan zenginliğiyle suç sıralamasında da geriden gelmekte olduğu saptandı. Kaliforniya’nın sadece 3 puan farkla New York’a göre daha dindar çıktığı Gallup araştırmasında, Mormon Tarikatı ile ünlü Utah Eyaleti, sanıldığı kadar dindar görülmedi. Utah’ın sadece yüzde 69’u dindar bulunuyor.

Aynı zamanda güney eyaletlerinin siyasal tercihte bulunurken halkın kendisini “muhafazakâr” ve “sağcı” olarak göstermesi dikkati çeken bir başka ölçüt oldu. Güney eyaletlerinden Texas yüzde 47 oranında sağ politikalardan yana olan halkıyla, Mississippi’nin hemen ardından gelmekte, dindarlık sıralamasında ise yine Texas yüzde 74 oranıyla tabloda belirmektedir.
Eyaletlerden ABD güneyine denk gelen tümünde suç oranlarının, boşanma ve sağlık sorunlarının yüksek oluşu, eğitim oranının geri seviyelerde bulunmasına karşılık halkın aşırı dindar çıkması arasında beliren bu Gallup sonuçlarının önümüzdeki günlerde tartışmaya açılması da bekleniyor.

1499700cookie-checkYoksul eyaletler daha dindar çıktı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.