‘Yoksul çocuklar için dev bütçe gerek’

Bu miktarın “vergi kredisi” olarak ailelere verilmesi, yani ailelerin vergi giderlerinin bir bölümü ya da tümünün devlet tarafından üstlenilmesi için gerektiğine dikkati çeken The Joseph Rowntree (JRF) adlı Yahudi vakfı, 2010 yılı itibariyle İngiltere’de 2,3 milyon çocuğun sefalet koşulları içinde yaşıyor olacağını kaydetti.


Oysa İşçi Partisi iktidarının 2010 yılı için ülkede sefalet koşullarında yaşayan çocukların sayısının 1,7 milyona düşürüleceği sözünü verdiğine işaret edilen Rowntree Vakfı raporunda, hükümetin hedefi yakalayabilmek ya da buna yaklaşabilmek için mutlaka yılda 4,2 milyar sterlin ek harcama yapmak durumunda olduğu vurgulandı.


2020 yılına kadar çocukların tümüyle yoksulluktan kurtarılmasını hedefleyen İngiliz hükümetinin, fakir ailelerin çocukları için verilen vergi kredisine haftada 12,5 sterlin zam yapması gerektiğini de belirten vakıf uzmanları, ancak bu şekilde hedefin yakalanabileceğini, bunun bir yıllık toplam maliyetinin de 4,2 milyar sterlin olacağını bildirdi.


Raporu hazırlayanlar, yeni önlemler alınmaması ve düşük gelirli ailelere ek yardım sağlanamaması halinde ülkede 2020 yılı itibariyle sefalet içinde yaşayan çocuk sayısının 3,1 milyona yükselmesinin kaçınılmaz olacağı uyarısında da bulundu.


JRF başkanı Julia Unwin de yaşanan ağır ekonomik kriz nedeniyle çocukların yoksulluktan kurtarılmasının koşullarının ağırlaştığını belirtirken, “Artık çocukların sefaletten kurtarılması daha da zorlaşmıştır. Kriz sefalet içinde yaşayan çocuk sayısını artırmasa da bu çocukların yaşadığı koşulları daha ağır hale getirecektir. Bu da hükümetin çocukların yoksulluktan kurtarılması için oluşturduğu bütçenin yetersiz kalmasına, masrafın ağırlaşmasına yol açacaktır” dedi.

821000cookie-check‘Yoksul çocuklar için dev bütçe gerek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.