Yoksulluğa karşı acil eylem çağrısı

26-31 Ocak arasında Brezilya’daki Porto Alegre’de sömürüsüz bir dünya kurmak amacıyla toplanan Dünya Sosyal Forumu’nda 120 bin katılımcı ve 2 bin 500’e yakın etkinlik yer aldı.

Forum’da, Yoksulluğa karşı acil eylem çağrısında bulunuldu. Çağrıda, bütün ülke yöneticilerinin sözlerini tutmaları ve yoksullukla savaş için sağlam, somut politikaların acil olarak hayata geçirmeleri istendi.

Küresel çağrıya katılanlar, Temmuz ayında İskoçya’da düzenlenecek G8 zirvesi sırasında ve BM Milenyum Gelişme Hedefleri’nin beşinci karar yıldönümü olan Eylül’deki etkinliklerde baskı ve gösterilerin yapılmasını da kararlaştırdılar.


FİLİSTİN DAMGASINI VURDU

Forumun dünkü (28 Ocak) programı çerçevesinde, Filistin davasına destek vermek için bir grup yürüyüş yaptı. Brezilya ve Filistinli Arapların düzenlediği yürüyüşe Filistin Demokratik İşçi Partisinin yanısıra Filistin Kadın İşçileri Geliştirme ve Filistin Tıp Komitesi de destek verdi. Dün saat yerel saat ile 5’de başlayan yürüyüş çesitli uluslararası kuruluşlar tarafından da desteklendi.

Dünya Sosyal Forumunun bugünkü programında ise 500’e yakın etkinlik yer alıyor. Konferanslar, paneller ve yuvarlak masa toplantıları yapılıyor.

Forumun ana teması ‘Güç Değişimine Gitmeden Alternatif Bir Dünya Nasıl Kurulabilir?’ olarak benimsendi. Tarım, kadın ve feminizm, insan trafiği, uluslararası etik, ortak medya, dinsel çogulculuk ve çevre koruması gibi alanlarda ortak bir gündem üzerinde çözüm arayışına gidecek.

Günboyu sürecek etkinlikler arasında başta müzik olmak üzere karnavalı andıran pekçok aktivite yer alıyor. Reggae, hip-hop, rock gibi konserler de forumu karnavala dönüştüren etkinlikler listesinde göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER:

Medya, Davoscu Blairi topa tuttu,

Davosta küreselciler, Alegreda bizimkiler

Dünya Sosyal Forumu, yarını kuruyor

Dünya Sosyal Forumu Sitesi

1098320cookie-checkYoksulluğa karşı acil eylem çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.