Yolcu uçağını havaya uçurma girişimi

Amerikan ulusal güvenlik kurumu (NSA) yetkilileri, ”Amsterdam’dan kalkan Northwest Havayollarına ait 253 sefer sayılı Airbus 330 tipi uçağın 278 yolcusuyla Detroit’e indiğini belirterek, ”bu sırada bir kişinin uçağı havaya uçurmaya çalıştığını, ancak başarısız olduğunu” söyledi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten yetkililer, şüphelinin Abdul Mudallad adında ve Nijerya vatandaşı olduğunu ifade ederek, şüphelinin El Kaide ile bağlantısı bulunduğunu kaydetti.

Güvenlik kurumu yetkilileri, ek ve kısıtlayıcı önlemlerin, iç ve dış hatlarda uygulamaya sokulacağını da belirtti.

Hava yolu şirket yetkilileri de uçağın Nijerya’dan kalktığını ve Amsterdam bağlantılı olarak Detroit’e geldiğini belirtirken, şüphelinin toz ve sıvı karışımı bir patlayıcıyı patlatmaya çalıştığını, ancak ateşleme düzeneğindeki bir aksaklık nedeniyle patlamanın gerçekleşmediğini söyledi.

Şüphelinin etkisiz hale getirildiğini belirten hava yolu şirketi yetkilileri, ayrıca bir yolcunun hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Ancak bu yolcu ile ilgili ayrıntı verilmedi.
ABD Başkanı Barack Obama’nın da ”hava yolu ulaşımında güvenliğin artırılması yönünde gerekli tüm önlemlerin alınması” talimatını verdiği bildirildi.

1228060cookie-checkYolcu uçağını havaya uçurma girişimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.