Yolsuzluk iddialarının araştırılması AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi!

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nde gündeme gelen ‘milyonlarca liralık yolsuzluk’ iddialarının araştırılması için CHP grubu tarafından sunulan önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

AKP’li Üsküdar Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarının araştırılması için verilen önerge AKP’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Üsküdar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Doğan Tekel, AKP grubunun yolsuzluk iddialarının münferit olduğunu söylediğini belirterek, “Çünkü kurum içi bir olay olarak değerlendirilemez, halkın parasının çarçur edildiğine, rüşvet döndüğüne dair ciddi iddialar vardı. Ancak önergemiz reddedildi” şeklinde konuştu.

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nde, Gençlik Akademisi’nin kurucu müdürlüğünü yapan ve 8 yıl belediyede çalışan Veysel Kömürcü’nün yeminli zabıt katibi huzurunda anlattığı ‘Milyonlarca liralık yolsuzluk’ iddiaları tartışma yarattı.

Üsküdar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve İBB Meclis Üyesi Doğan Tekel, mecliste yaptığı konuşmada yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere komisyon kurulmasını teklif etti.

Araştırma komisyonu kurulması teklifine CHP ve İYİ Parti ‘Evet’ oyu verirken, AKP ve MHP ‘Hayır’ oyu kullandı. Önerge reddedildi.

AKP: OLAY MÜNFERİT

Üsküdar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Tekel mecliste yaşananları şöyle anlattı:

“Meclis oturumunda önce eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın kaçak villasını yıktıkları için belediye yönetimini tebrik ettim, alkışladığımızı söyledim. Daha sonra da önemli bir gazetede manşet olan Üsküdar’ı ilgilendiren bir konu olduğuna dikkat çekerek eski belediye çalışanının ‘poşetler içinde paralar taşındığını söyleyip belgeler sunduğunu’ aktardım.

Bu iddialara kayıtsız kalamayacağımızı söyleyerek İBB’de birçok konuda komisyonlar oluşturulduğunu hatırlatıp yolsuzluk iddiaları ile ilgili de Üsküdar Belediye Meclisi’nde araştırma komisyonu kurulmasını önerdim.

AKP grubu, yolsuzluk iddialarının ‘münferit’ olduğunu söyleyip ‘her olayı araştırmak için komisyon oluşturursak burada çalışamayız’ savunması yaptı. CHP, İYİ Parti, AKP ve MHP’li meclis üyeleri olarak komisyon oluşturalım, olaya el koyalım, değerlendirelim, denetim hakkımızı kullanalım istedik.

Çünkü kurum içi bir olay olarak değerlendirilemez, halkın parasının çarçur edildiğine, rüşvet döndüğüne dair ciddi iddialar vardı. Ancak önergemiz reddedildi.”

 

2356960cookie-checkYolsuzluk iddialarının araştırılması AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.