Yörük Çadırında Genel Kurul

Türkiye’nin tüm bölgelerinden gelen Meclis üyeleri, Toroslar’ın Alakır Vadisi’ne kurulan büyük bir Sarıkeçili kıl çadırında buluştu. Türkiye’nin dört bir yanında hidroelektrik santrallere (HES) karşı mücadele eden sivil insiyatifleri bir araya getiren Genel Kurul, iki gün boyunca hiç elektrik kullanmadan ateş başında gerçekleştirildi.

Yeni yönetimin seçildiği Türkiye Su Meclisi’nin genel kurulunda aynı zamanda 2011 yılının çalışma takvimi ve hedefleri belirlendi. Meclis Genel Kurulu’nun gerçekleştirildiği Alakır Vadisi 8 HES projesi nedeniyle tehlike altında.

ÖLÜM KALIM MÜCADELESİ

Genel Kurul sonucunda Türkiye Su Meclisi’nin sözcüsü seçilen Pervin Çoban Savran yaptığı açıklamada Türkiye’nin dört bir yanında insanların sularını korumak için mücadele ettiğine dikkat çekerek, “Hepimiz suyun olmadığı bir yerde yaşamın da olayacağını iyi biliyoruz. Bu nedenle Anadolu doğası ve insanı için bu mücadele bir ölüm kalım mücadelesidir. Türkiye’de suların özel sektöre satılmış olması sadece Anadolu’nun ücra köşelerde, vadilerde yaşayan insanların değil büyük şehirlerde yaşayanların da ortak derdi olmalıdır. Çünkü nerede olursak olalım nerde yaşarsak yaşayalım tüm yaşamsal ihtiyaçlarımızın tek kaynağı doğadır” dedi.

‘SUYUMUZU VERMEYECEĞİZ’

Başta Çevre ve Orman Bakanlığı olmak üzere Türkiye’yi yönetenlerin Anadolu’nun dörtbir yanından çıkan “Suyumuzu vermeyececeğiz” sesine kulak vermesi gerektiğinin altını çizen Savran, “Anadolu insanı kararlıdır. Anadolu insanı bir mücadele için bir araya gelmişse bu ciddiye alınmalıdır. Bizi yönetenlerin biran önce binlerce yıldır özgür akan ve aktığı her yere can veren sularımızı satma yanlışından geri dönmelidir. Çünkü Anadolu’nun ölüm fermanı olan bu kararları asla kabul etmeyeceğiz. Sularımızdan, doğamızdan ve onun can verdiği köklerimizden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Türkiye genelinde HES’lerle mücadele eden vadilerden gelen Kurul üyeleri, Alakır’daki buluşmanın ardından yaşam alanlarının korunması konusunda kararlılık mesajı verdiler.

1517510cookie-checkYörük Çadırında Genel Kurul

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.