YTL tanıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Türk Lirasıyla Türkiye’nin değişen çehresinin, güçlenen ekonomisinin, yeniden kazandığı güven ve istikrarın kayıt altına alındığını söyledi.

Yılbaşından itibaren cüzdanlardaki yerini alacak Yeni Türk Lirası banknot ve madeni paralar Ankara’da tanıtıldı.

Başbakan Erdoğan tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin büyük bir rüyasının gerçekleştiğini, 30 yıllık özleminin sona erdiğini söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu:
“Yeni Türk Lirasıyla paramızın yeniden itibar kazanması özlemi sona ermiştir. YTL ile halkımızın istikrar ve güven özlemi de sona ermiştir. YTL ile hepimizin güçlü bir Türkiye ve ekonomi özlemi de sona ermiştir.”

Ekonomide elde edilen tüm başarıların Türk insanının daha müreffeh yaşaması hedefine yönelik olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, vatandaşların elde edilen kazanımlara sahip çıkmasını istedi.

Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:
“Enflasyonun düşürülmesi, paradan sıfır atılması zorlu bir sürecin neticesidir. Ama daha da önemli olan bu sürecin korunmasıdır. Bu noktada hepimizin sorumluluğu bulunmaktadır. Gelin hep birlikte bu sorumluluğu yüklenelim. Paramızın yeniden elde ettiği itibarını gelin hep birlikte koruyalım. Paramızın değerini yeniden kaybetmemesi için, enflasyonun yeniden dirilmemesi için gelin güç birliği yapalım.”


 

1095140cookie-checkYTL tanıtıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.