Yuşçenko, NATO protestocularına kızdı

NATO birliklerin 1997 yılında itibaren heryıl gerçekleştirdikleri  “Сі-Бриз-2006″ askeri eğitimine karşı olan göstericiler daha önce bu tür gösterileri Feodosya şehrinde de yapmışlar ve ‘Kırım NATO’suz” diye ilan etmişlerdir.

Dün Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamento komisyonu bu gösteriyı kınadıkları halde bugün Kırım Parlamentosu milletvekilleri  ‘Kırım NATO’suz’ diye ilan ettiler.

UKRAYNA KIZGIN

Gösterileri değerlendiren Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko ”Bizde NATO’ya ait olan bir metre toprak bile yoktur” açıklamasını yaparken bu gösterilerin dış güçler ve ülkeler tarafında bir provoke edildiğini öne sürdü.

Yuşçenko şunları söyledi:

“Bu askeri eğitim amaçlı eğitimler 1997 yılından itibaren, yani eski Ukrayna Devlet Başkanı Leonid Kuçma döneminde imzalanan anlaşmalara dayanmakta ve bugüne kadar herhangi sorun yaşanmamıştı. Şuan yapılan gösteriler ve NATO askerlerine saldırılar dış güçlerin Ukrayna’da istikrarı bozmak için yapılan provokate oyunlarıdır. Bu provokasyonları yapan şahıslar ülkemize ve halkımıza zarar vermekteler ve kendilerine karşı gereken önlemler alınacaktı. ”

3 Haziran’da Ukrayna gizli servisi Kırım’ın Feodosya limanına plânlı eğitim amaçlı NATO gemisine karşı yapılan protesto gösterisinde aktiv şekilde yer alan Rusya Federasyonu Parlamentosu milletvekili Konstantın Zatulin’i sınır dışı etmiş ve Ukrayna’ya girişini de yasaklamıştı.

1129870cookie-checkYuşçenko, NATO protestocularına kızdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.