Yunan vekiller silahlanıyor

“MECLİSE TABANCAYLA GİRİYORLAR”
Bağımsız milletvekili Nikos Nikolopulos, “Vekillerin tabancalarla meclise girdiğine dair kaygılarım var. Demokrasinin mabedinde milletvekillerine nasıl silah taşıma izni veriliyor. Silah ruhsatı isteyen vekillerin sayısı büyük artış gösterdi ve bunun borç kriziyle doğrudan bağlantısı var. Ben 23 yıldır siyaset yapıyorum ve elimde polisten aldığım kaygılı olmamı gerektiren deliller de mevcut” diye konuştu.

YARISI RUHSAT İSTEDİ
Yunan medyasında yer alan haberlere göre ırkçı Altın Şafak Partisi’nin 18 milletvekilinden 9’u kısa süre önce silah ruhsatı almak için başvuruda bulunmuş. Eylül ayında ırkçı bir vekil tartışma sırasında silah çektiği gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınmıştı. Parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı, 250 polis tarafından korunuyor.

Sert tartışmaların yaşandığı, sık sık protesto gösterilerine sahne olan Yunan parlamentosu siyasi açıdan da birçok zıt görüşü bünyesinde barındırıyor. Parlamentoda ırkçı parti Altın Şafak’ın yanı sıra Marksist görüşte oldukları bilinen milletvekilleri de bulunuyor. (HaberTürk)

1366830cookie-checkYunan vekiller silahlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.