Yunanistan 17 maliye bakanına havale

Brüksel’de toplanan AB zirvesinden yapılan açıklamada, Atina ve troykanın (AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF) uygulanan mali programı güçlendirecek politikalar konusunda anlaşmaya yaklaşması memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, 31.5 milyar Euro’luk kredi diliminin onayı için Euro Bölgesi maliye bakanlarının troykanın raporunu bekleyip gerekli kararları alacakları vurgulandı.

Hükümetin taahhütlerini hayata geçirme kararlılığını ve Yunan halkının bu yöndeki çabasını öven AB liderleri, kemer sıkmaya ve gelirleri artırmaya yönelik önlemlerin ve yapısal reformların ilerletilmesini ve uygulamanın hızlandırılmasını istedi.

Kamu sektörünün etkinliği, özel sektörün rekabet gücünün ve yatırımlarının artması için bunların gerekli olduğu kaydedilen açıklamada, ”Bu şartlar Yunanistan’ın yeniden büyümesine izin verecek ve Euro Bölgesi’ndeki geleceğini güvence altına alacaktır” ifadesi yer aldı.

DENETİMİ AVRUPA MERKEZ BANKASI YAPACAK

AB liderleri, bankaların denetimini de gelecek yıl kademeli olarak üye ülkelerin sorumluluğundan alarak Avrupa Merkez Bankası’na (AMB) devretme konusunda uzlaştı.

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Avrupa Merkez Bankası bünyesinde faaliyet gösterecek Avrupa Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yasal çerçevesinin 2013 başında hazır olacağını ve gelecek yıl içinde aktif hale geleceğini söyledi.

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da tek elden denetim sisteminin Euro Bölgesi dışındaki ülkelere de açık olacağını belirtti.

1360940cookie-checkYunanistan 17 maliye bakanına havale

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.