‘Yunanistan AB’yi de batırır’

Issing ekonomik kriz içinden çıkış arayan Yunanistan’a AB yardımına karşı çıktı.

Issing’in değerlendirmesi şöyle:

“Avrupa Para Birliği açısından belirliyici bir dönemden geçtiğimiz kesinlikle doğru. Ancak farklı nedenlerle. Yunanistan bazı diğer Avrupa Birliği fonlarından destek almaya devam edecek. Ancak diğer AB ülkeleri ya da kurumlarından, bir kurtarma planı anlamına gelebilecek doğrudan ya da dolaylı yardım yapılması AB anlaşmalarına aykırı olur ve Avrupa Para Birliği prensiplerinin altını oyar. Bu tür prensipler taviz verilmesine müsaade etmez. Yunanistan’a yardım edilirse, baraj yıkılmış olacaktır. Kuralları ihlal eden bir ülkenin kurtarılması, diğerlerine yardımın reddedilmesini imkansız hale getirir.”

AB TERSTEN BAKIYOR

The Financial Times, Yunanistan’ın mali sorunlarıyla ilgili “Brüksel Atina üzerindeki baskıyı artırıyor” başlıklı manşet haberinde de AB’nin Yunanistan’a destek yerine denetime odaklandığı öne sürüldü.

Gazete, Yunanistan’ın ek önlemlerden bahsedilmesi yerine, uluslararası piyasaları yatıştırmak için kurtarma planının ayrıntılarının açıklanması talebinin, Avrupa Birliği yetkilileri tarafından görmezden gelindiğini yazdı.

The Financial Times, Euro bölgesi maliye bakanlarının, AB’nin yardım planına açıklık getirmek yerine, Atina’nın verdiği sözleri tutup tutamayacağına odaklandığını belirtiyor.

DAHA ÇOK KEMER SIKACAK

Öte yandan Para birimi olarak Euro’yu kullanan 16 ülkenin oluşturduğu Euro bölgesi’nin başkanı Jean Claude Juncker, Yunanistan’ın büyük kamu borçlarını azaltabilmesi için ek mali önlemler alması gerekebileceğini söyledi.

Juncker Atina’nın, kamu harcamalarının kesilmesi adına verdiği sözleri Mart ortasına kadar tutamaması durumunda, ek mali önlemler açıklamayı kabul ettiğini belirtti.

Juncker’in bu sözleri, Euro bölgesi maliye bakanlarının Brüksel’de yaptığı toplantının ardından geldi.

1499890cookie-check‘Yunanistan AB’yi de batırır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.