Yunanistan KKTC için ders çıkarılacak deney durumunda

Borç batağındaki” Yunanistan bugünlere durup, dururken gelmedi. AB üyesi Yunanistan uzun yıllar ‘“tam bir mirasyedi ekonomisi’“ ile yönetildi.

Yunanistan AB üyesi olduktan sonra büyük miktarda AB desteği aldı ve bu paralar hep ‘“çarçur edildi”’. AB’nin Yunanistan’a verdiği paralar genel
olarak veriliş amacı için kullanılmadılar. AB’de doğru dürüst kontrol etmedi ve hesap sormadı.

Avro Ülkesi olarak uyması gereken hiç bir kurala uymayan Yunanistan’ın bu konumuna “uzun süre göz yumuldu”.

Yunanistan tam bir emekliler cenneti oldu. 40 yaşında emekli olup ayda 3000,- Avro’yu cebe indirmek alışkanlık haline geldi.

13. ya da 14. maaşlar ‘“nereden geliyor bu paranın kaynağı”’ sorgulanması olmaksızın dağıtıldı.

AB ülkelerinde insanlar bir otomobili on yıl kullanırken Yunanlılar her iki yılda bir yenilediler.

Yunanlı bir parlamenter arkadaşım Yunanistan’da yaptığım bir tatil sonrası servis hizmetlerinden şikayet ettiğimde ‘Ozan, biz de her Yunanlı garson ‘“aslında ben Başbakan olacak adamdım”’ diye düşündüğünden müşteriye de lütfen hizmet eder’ diye açıklamıştı çalışma ahlakını.

Yunanistan’da sorumsuz politikacılar tarafından ‘“kaynağını sormadan para yemeye”’ alıştırdıkları halk şimdi şaşkın durumda!

Almanya’da bir emekli 900,- Avro ile yaşarken hep en az 3000,- Avro almaya alışmış Yunanlı emekli bugüne kadar bu durumu sorgulamadığından şimdi panik
halinde!

Yunanlı devlet memurlarının aldıkları aylık maaşları ve yıllık maaş sayılarını ve de çalışma saatlerini AB ülkelerinin en ‘“babası”’ Almanya ya da Fransa’da devlet memurları rüyalarında bile göremezler.

Şimdi Yunanistan kaynıyor! Sendikalar daha düne kadar sorgulamaksızın tadını çıkardıkları o eski günleri yitirdikleri gerçeğini fark edemediklerinden işi “cazgırlığa”’ vuruyorlar.

Yunan sendikaların bu duruma tek cevabı var: ‘“Grev yapmak”!’ Sanki grev yapınca ülke ekonomisi bir yerlerden para bulacak!

Oysa “Yunanistan iflas etti”!!!

Yunanistan’ı AB’de kurtaramaz bu gidişle! Yunanistan asıl şimdi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yani Rumların başına bela! Rumlar başlarına gelecek olanın çoktan farkına vardılar.

Rum Ekonomisi Yunanistan’ın iflasından büyük zarar görecek.

KKTC’nin Yunanistan’da olanlardan ders çıkarması aslında Türkiye ile anlaşılan Paket konusunda ‘popülist söylevlere’ son vermek anlamına gelmek zorunda.

KKTC’bin Yunanistan’ın düştüğü duruma düşmemesi için aralarında ‘“13. maaşın “’, ‘“özelleştirmelerin”’, ‘kamu reformunun’ ve daha nice acil adımın bulunduğu dev Ekonomik Reformu gerçekleştirmesi Kıbrıslı Türklerin Yunanlıların düştüğü duruma düşmemesi için çok önemli.

“CHP CTP’yi Örnek Alabilir”

12 Haziran 2011 Pazar Günü Türkiye’de seçimlerde kaybeden partinin adı: “CHP “.

12 Haziran 2011 Pazar Günü Türkiye’de ‘iktidar olacağım’ diye yola çıkıp kaybeden liderin adı: “Kemal Kılıçdaroğlu”.

12 Haziran 2011 Pazar Günü Türkiye’de seçim sonuçları açıklandığında en son ortaya çıkıp ‘ben olsaydım…’ ya da ben ‘başkan olmalıyım’ deme hakkı
olmayan CHP’li de: “Deniz Baykal”!

Sosyalist Enternasyonal etiği gereği seçimi kaybeden partide seçimi kaybeden lider istifa eder.

Onun yerine eskiden hep seçimi kaybeden ‘eski başkan’ değil yeni ve gelecek vaat eden bir başkan seçilir.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP için yapacağı en büyük iyilik eğer bu CHP artık o eski CHP değil de yeni CHP ise ‘“istifa etme”’ büyüklüğünü gösterme ve gelecek için yıpranmış isimlere yolu açma olur!

Bu arada bir kaset skandalı nedeniyle başkanlığı kaybeden kişinin aynı skandal nedeniyle tüm kariyeri sona eren bayanın aday bile yapılmamasına ses çıkarmadan tekrardan seçilip bir de tekrardan başkan olmaya kalkması sanırım hiç güzel bir tavır değil!

1617880cookie-checkYunanistan KKTC için ders çıkarılacak deney durumunda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.