‘Yunanistan Libya’yla gizlice görüşüyor’

Independent gazetesi, Yunanistan’ın, Libya’nın dondurulan 12 milyar sterlinlik fonlarının barış için kullanılması konusunda Libya ile gizli görüşmeler yürüttüğünü yazdı.

Gazete, Trablus’taki yetkililere dayandırdığı haberinde, gizli görüşmelerin amacının Libya’da barışın yolunu açmak olduğunu kaydetti.

Yunanistan ile Libya arasındaki görüşmelerin, Trablus’ta yapıldığının öğrenildiğini belirten gazete, görüşmelerin Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’ya yakın eski bir diplomat ile Libya Başbakanı Bagdadi El-Mahmudi arasında yürütüldüğünü yazdı. Görüşmelerin imza koyulmamış bir “mutabakat zaptıyla” sonuçlandığını bildiren Independent, Fransız hükümetinin devreye girerek, böyle bir anlaşmanın Muammer Kaddafi’nin meşruluğunu tanımak anlamına geleceği uyarısında bulunduğunu bildirdi.

Independent, Libya rejimindeki kaynakların, dondurulan fonların yardım ve bir ateşkes anlaşması sağlanması için kullanılması gerektiğine inandığını belirtti. Gazete, ABD’nin Yunanistan ile Libya arasındaki görüşmelerden haberi olduğunu da kaydetti.

1295500cookie-check‘Yunanistan Libya’yla gizlice görüşüyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.