Yunanistan rahat bir nefes aldı

Zor durumdaki Yunanistan rahat bir nefes aldı.

Yunanistan Maliye Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin Yunanistan maliyesi hakkındaki incelemelerini “olumlu” şekilde tamamladığını açıkladı.

Açıklamada, şu ana kadar heyetin şu ana kadar alınan önlemleri ve devletin orta vadeli bütçe planını incelediği belirtildi.

Orta vadeli bütçe planının ayrıntılarının önümüzdeki günlerde görüşüleceği belirtilen açıklamada, nihai planın kabine onayına tabi olduğu ifade edildi.

EURO YÜKSELDİ

Açıklamanın ardından Euro dolar karşısında bir ayın yeni zirvesi olan 1,4552’ye kadar yükseldi.

Bu ay 5. taksitin serbest kalmaması durumunda ülke ödemeleri durdurmaya gidecek. Ülkenin mevcut nakit durumu Temmuz ayı ortasına kadar yeterli durumda. Kredi dilimi serbest kalmazsa Yunanistan Temmuz’dan sonraki dönemde maaş, emekli maaşlarını ödeyemez duruma gelecek.

Geçen yıl AB ve IMF’den 110 milyar Euro’luk yardım paketi alan Yunanistan, karşılığında bütçe açıklarını kısarak ulaşmasıgereken hedefleri tutturmakta zorlanıyor.

Bu nedenle ülke 327 milyar Euro tutan borcunu ödeyemez duruma düşebilir. Bu borç, Yunanistan’ın ekonomik üretiminin yüzde 150’si ne denk.

1294840cookie-checkYunanistan rahat bir nefes aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.