Yunanistan referandum kararı aldı

AB ile yapılan müzakereler tıkanma noktasına gidince Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, olağanüstü topladığı bakanlar kurulundan sonra yaptığı açıklamada, referandum kararı aldıklarını söyledi.
Referandumun 5 Temmuz’da gerçekleştirileceğini belirten Çipras, bu konuda siyasi parti liderleri ve Avrupalı liderlerin de bilgilendirildiğini söyledi.

Çipras, Yunan halkının bu konuda baskı ve şantajlara maruz kalmadan özgür iradesiyle karar vermesi için, Avrupalı kurumlardan 30 Haziran’da sona eren Yunanistan’ın kalkınma programının bir süre daha uzatılmasını yazılı olarak talep edeceğini belirtti.

Kreditörlerin öne sürdüğü koşulların sonu gelmeyen kemer sıkma politikalarını kabul etmek anlamına geldiğini ifade eden Çipras, buna rağmen referandum sonucunun ne şekilde olursa olsun buna uyacağını bildirdi.

Bu arada, başbakanlık konutundan çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Enerji, Çevre ve Üretim Yeniden Yapılandırma Bakanı Panayotis Lafazanis ve İdari Reformlardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Yorgos Katruggalos, hükümetin referandumdaki tutumunun “hayır”dan yana olacağını kaydettiler.

Başbakan Çipras, dün Yunanistan’daki mali krizin görüşüldüğü Brüksel’de kreditörlerle uzlaşma sağlanamaması üzerine Atina’ya dönerek acilen bakanlar kurulunu toplamıştı.

1456400cookie-checkYunanistan referandum kararı aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.