Yunanistan’a sert tavır…

Banka yayımladığı açıklamada, bundan böyle özel bankalara kredi sağlanması için hükümet tahvillerini teminat olarak kabul etmeyeceğini kaydetti.
Bu durumda Yunanistan bankalarının nakit paraya erişiminin maliyeti artacak.

Avrupa Merkez Bankası, karara, Yunanistan’ın 240 milyar euroluk kurtarma paketiyle ilgili olarak başarılı bir anlaşma sağlanamayacağı varsayımının yol açtığını belirtti.
Yunanistan’da iktidara gelen yeni hükümet, kurtarma paketinin fazlasıyla sert bulduğu koşulları hakkında, uluslararası kurumlarla temaslarını sürdürüyor.

Yunanistan Maliye Bakanlığı Avrupa Merkez Bankası’nın 11 Şubat’ta yürürlüğe girecek olan kararının, ülkedeki finans sektörü üzerinde hiçbir olumsuz etki yaratmayacağını bildirdi.
Bakanlık, sektörün hala mevcut olan diğer seçeneklerle, “tam anlamıyla” korunduğunu kaydetti.

Yunanistan bankaları ülkenin Merkez Bankası’nca yönetilen ve mali yükü çok daha ağır olan Acil Likidite Desteği’nden fon sağlayabilecek.

Kathimerini gazetesi, Avrupa Merkez Bankası’nın % 0,05’lik faizine karşılık, Yunanistan Merkez Bankası’nın bu programında % 1,55 faiz uygulandığına işaret ediyor.

Dün Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ile ülkesine uygulanan kurtarma paketini görüşmüştü.

Yorumculara göre, Banka’dan gelen son açıklama, dünkü toplantının başarısız olduğuna işaret ediyor. Bu adım, Yunanistan’ı bir anlaşmaya varma konusunda daha fazla baskı altında bırakacak gibi görünüyor.

Varufakis bugün de Berlin’de, ülkesini en çok eleştiren kişilerden biri olan Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile bir araya gelecek.

1444200cookie-checkYunanistan’a sert tavır…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.