Yunanistan’da 24 saatlik genel grev

Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu (GESEE) ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu’nun (ADEDY) çağrısıyla yapılacak greve, kamu kurumları, yerel yönetim, banka, vergi daireleri çalışanlarının yanı sıra avukat ve eğitimcilerin de katılacağı belirtildi.

Sivil havayolu çalışanları dahil tüm toplu taşıma araçları çalışanlarının da gerek iş durdurma eylemleri aracılığıyla destek verecekleri gerekse 24 saat süresince katılacakları grevde, posta, elektrik ve su işleri çalışanlarının yanı sıra Atina ile Pire kentlerinin de içinde bulunduğu Atika bölgesindeki devlet hastaneleri çalışanlarının da yer alacağı kaydedildi.

Hastanelerde yalnızca güvenlik ve acil yardım birimlerinin görev yapacağı açıklandı.

Bu arada basın yayın organları çalışanlarının da 24 saat süresince greve gidecek olmaları nedeniyle basın toplantılarıyla benzeri etkinliklerin iptal edildiği, kamu ve özel televizyon kanalları, radyo istasyonları ve haber ajanslarının haber yayınlarını durduracakları, haber ağırlıklı internet sitelerinin sayfalarını yenilemeyecekleri belirtildi.

Greve katılanların Atina ile Selanik kent merkezleri başta olmak üzere birçok kentte protesto gösterileri yapacağı açıklandı.

Öte yandan Yunanistan’da cumartesi günü 16 yaşında bir gencin polis kurşunuyla yaşamını yitirmesi sonrasında çıkan olayların, yarınki protesto gösterileriyle birleşerek tırmanışa geçmesinden endişe edildiği kaydedildi.

1183150cookie-checkYunanistan’da 24 saatlik genel grev

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.