Yunanistan’da olaylar sürüyor

Protesto gösterilerinin düzenleyicileri ve katılımcıları olarak son günlerde ön plana çıkan lise ve üniversite öğrencileri, bugün öğleden sonra Yunanistan’ın tüm kentlerinde protesto gösterileri düzenlenmesi çağrısında bulundular. 

Basın-yayın organları, son günlerde şiddet dozu iyice azalan gösterilerin bugün de devam etmesinin beklendiğini, ancak ülkeyi etkisi altına alan yoğun yağışlı hava nedeniyle katılımın azalmasının beklendiğini belirttiler. 

Bu arada, Başbakan Kostas Karamanlis’in kabinesinde revizyon yapmayı planladığı öne sürüldü. 

Bu arada Noel alışverişi beklentileri gösteriler nedeniyle sürekli kapatılan kent merkezine inenlerin sayısının çok azalması nedeniyle karşılanmayan ve dükkanları olaylarda zarar gören işyeri sahipleri isyan etti. 

Öte yandan, dün akşam Atina’nın Peristeri semtinde arkadaşlarıyla dolaşan 16 yaşındaki lise öğrencisinin havalı silahla yaralandığı bildirildi. 

Okulundaki öğrenci birliğinin üyesi olan gencin eline isabet eden saçmanın ameliyatla çıkarıldığı ve polisin kimliği bilinmeyen saldırganın yakalanması için soruşturma başlattığı açıklandı. 

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), olayın yaşandığı Peristeri’de bu akşam konuyla ilgili bir toplantı yapılacağını açıkladı.

1183620cookie-checkYunanistan’da olaylar sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.