Yunanlı faşistlere Ku Klux Klan desteği

ABD’nin kölelikle lekelenmiş yıllarında siyahları linç eden ünlü ırkçı örgütü Klu Klux Klan, ekonomik krizin pençesindeki Yunan halkının ilgisini toplayan neo-Nazi partisi Altın Şafak’ın New York’ta büro açmasını selamladı. Günümüzde üye sayısı 5 bine kadar düşen beyaz sivri külahlı cüppeler giyen üyelerin oluşturduğu ırkçılığın en korkunç ve ikonik görüntüleriyle hatırlanan hareketin internet sitesinde Altın Şafak’a övgüler yağdırıldı.

Mecliste 17 sandalyaye sahip olan, Atina sokaklarında ‘sadece Yunan vatandaşları için’ aş dağıtan, milis gücüyle göçmenleri terörize eden Altın Şafak’ın ‘Yunan diasporasıyla’ temas kurmak istediği belirtildi.

AVUSTRALYA’DA DA ŞUBESİ VAR

Partinin Avustralya’nın Melbourne şehrinde bir yurtdışı ofisi olduğuna dikkat Klu Klux Klan, “Altın Şafak’ın popülaritesi giderek artıyor. Son anketlere göre parti üçüncülüğe yükseldi. Olası bir seçimde alacağı oy yüzde 22’ye kadar artış gösterdi” ifadelerini kullandı. Altın Şafak’ın New York’ta büro açmasına Rum asıllı ABD vatandaşları tepki göstererek Amerikan makamlarından gerekli izinlerin verilmemesini talep etmişlerdi. Partinin ABD merkezli sitesinde ise “Yunan karşıtı olan yeni dünya düzenine direniş” sloganı yer alıyor. (Milliyet – Taki Berberakis Atina)

1360780cookie-checkYunanlı faşistlere Ku Klux Klan desteği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.