‘Yunanlı krizzedelere sınırı kapatalım’

Daily Telegraph, Yunanistan’ın geleceğinin nispeten belirsiz olmasının İngiltere’nin de çeşitli acil durum hazırlıkları yapmasına neden olduğunu okuyucularıyla paylaşıyor. AB’nin 27 üyesinin vatandaşları diğer AB ülkelerinde yaşayıp çalışabiliyor. Daily Telegraph’ın duyurduğu bir habere göre İngiltere Başbakanı David Cameron ise ülkesini ‘ne pahasına olursa olsun’ korumak için Yunanistan’daki ekonomik durumdan kaçanlara Birleşik Krallık sınırlarını kapama planlarını savundu.

Euro para biriminin çökmesi durumunda göçmenlik planlarının değiştirilmesi fikrini dün Telegraph’a yaptığı açıklamada gündeme getiren İçişleri Bakanı Theresa May yangını körüklemekle suçlanmıştı.

Telegraph, bu konu yine gündeme getirildiğinde Başbakan David Cameron’ın “Her türlü olasılığa karşı çeşitli planlarımız var. Olağanüstü baskı ve gerginlik durumunda göç hareketlerini kısıtlayabiliriz. Ama tabi buna gerek olmamasını diliyoruz. Ülkemizi güvenli; banklarımızı kuvvetli, piyasaları dirençli tutmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Başbakan olarak görevim bu” dediğini aktarıyor.

844070cookie-check‘Yunanlı krizzedelere sınırı kapatalım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.