Yunuslar alarm veriyor

Amerikan Deniz Memelileri Araştırmaları Enstitüsü’nden bilim insanları, yalnızca son iki haftada Alabama ve Mississippi kıyılarında bulunan ölü yunus yavrularının sayısının 17 olduğunu ve bunun ortalamanın on katı olduğunu söyledi.

Enstitü Direktörü Moby Solangi, ayda ortalama 1 ya da 2 yunusun karaya vurduğu bölgede, daha ay bitmeden 17 ölü yunus vakasının anormal olduğunu kaydetti.

Solangi, dişi yunusların bilinmeyen bir nedenle yavrularını düşürdüklerini veya yavruların ölü doğduğunu belirterek, ölüm nedenlerinin belirlenmesi için nekropsi sonuçlarını beklediklerini ifade etti. Solangi şöyle devam etti: “Şu anda en yüksek seviyede alarm durumuna geçtik. Bu kadar çok sayıda yunusun yaşadığı bu olumsuzluklar çok anormal birşeylerin yaşandığını gösteriyor. Bu durum çok tehlikeli. Çünkü denizlerdeki yaşam zincirinde yunusların çok kritik bir rolü var. Yunusların etkilenmesi demek tüm deniz yaşamının etkilenmesi demek”

Ancak Solangi’ye göre, nisan 2010’daki Deepwater Horizon Petrol Platformu kazasıyla yaşanan korkunç kirlilik, bu ölümlerin önde gelen nedeni olabilir.

774680cookie-checkYunuslar alarm veriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.