Yürek burkan cezaevi mektubu: Kimliğimden dolayı ayrımcılık yapılıyor

Mehmet Yazıcı (38) Newmarket Cezaevi’nden gönderdiği mektupta cezaevinde ırkçı bir komplo nedeniyle yattığını belirterek cezaevinde de Türk ve Müslüman kimliğinden dolayı ayrımcılık yapıldığını öne sürdü.

Yazıcı 17 Kasım 2016 tarihli el yazısıyla yazılmış 7 sayfalık mektubunda 2001’de Luton’da kebap minibüsünde ırkçı saldırı sonrasında olayın soruşturulmasından mahkeme sürecine kadar ırkçılıkla karşılaştığını belirterek haksız yere 10 yıl hapis cezası aldığını, avukatları tarafından da dolandırıldığını öne sürüyor.

Cezaevi koşullarının çok kötü olduğundan yakınan Yazıcı, İngiliz mahkumların ırkçı tehditleri arasında yaşamak zorunda olduğunu anlatıyor.

mektup1

Yazıcı, Bedford Cezaevi’nde BBC’deki Çanakkale belgeselini izlerken tartıştığı İngiliz ırkçıların 3 Haziran 2015’de duşdayken kendisine demirlerle saldırması sonucu ölümden döndüğünü ve 40 gün hastanede kaldığını yazıyor.

Yeni nakil olduğu Newmarket cezaevinde de Türk ve Müslüman kimliğinden dolayı can güvenliği olmadığını belirten Yazıcı, kendisine isnat edilen suçtan dolayı 10 yıl hapis cezasına mahkumların inanmadığını ve kendisini ajan sandıklarını öne sürüyor.

Yazıcı Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’ndan acil destek istediğini aktararak Türkiye’de bir cezaevine nakil için yaptığı başvurusunun gerçekleşmesini istiyor.

Faruk Eskioğlu’na hitaben yazdığı mektupta Olay Gazetesi’nden Akay Fehmi’nin ilgisine teşekkür eden genç mahkum 28 Kasım’da Luton Crown Court’da kendisine saldıran ırkçıların yargılanacağı mahkemeye, yetkilileri ve toplum temsilcilerini davet ederek kendisinin bu toplumsal davada yalnız bırakılmamasını istedi.

2030290cookie-checkYürek burkan cezaevi mektubu: Kimliğimden dolayı ayrımcılık yapılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.