Yurt dışı oy hakkı 2014’te

Yurtnaç, Daire Başkanı Murat Gürbüz, uzmanlar Muhammet Sağlam, Hüseyin Gündoğar, uzman yardımcısı Zeki Çelik ile basın müşaviri Mehtap Altınok’tan oluşan heyet basınla sohbet kahvaltısı yaptı.

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Ahmet Deminok’un da katıldığı toplantıda kurum ile ilgili bilgiler veren Yurtnaç, “Devletimiz ne yazık ki yurtdışındaki vatandaşlarına hizmette gecikmiştir. Yakında Danışma Kurulu da hayata geçerek kurumumuz daha etkin ve verimli çalışmış olacaktır” dedi.

Yurtnaç, yurt dışındaki ilk oyun 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde kullanılabileceğini vurgulayarak, “Yurtdışında 6 milyon nüfusumuz olduğunu tahmin ediyoruz. 2.2 milyon da kayıtlı seçmen bulunuyor” diye konuştu.

Yurt dışında açılan Yunus Emre Kültür Merkezleri ile hem kendi vatandaşımıza hem de o ülke insanlarına kültürümüzü öğretmeye çalışıyoruz” diyen Yurtnaç, Türkiye’nin yabancı öğrencilere burs sağlayarak üniversitelerini açtığını, mezun olan öğrencilerin ileride Türkiye’ye bir köprü olacağını belirtti.

Yurtnaç, Avrupa’daki Türklerin ortak sorunları arasında “eğitim” ve “birlikte hareket edememeyi” göstererek, yurt dışındaki vatandaşlara bulundukları ülke vatandaşı olarak siyasete ilgi duymaları, vatandaşlık haklarını kullanmaları ve lobi faaliyetlerine katılmalarını istedi.

Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu başkan ve uzmanları, ayrıca İngiltere’deki dernek temsilci ve yöneticileriyle de biraraya gelerek, fikir alışverişinde bulundu.

FOTOĞRAF: Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Murat Gürbüz ve Başbakanlığa bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları kurumu başkanı Kemal Yurtnaç

843810cookie-checkYurt dışı oy hakkı 2014’te

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.