Yurtdışı harcı muafiyetleri kaldırılacak

Başesgioğlu, yurtdışı çıkış harcının 70 YTL’den 15 YTL’ye indirilmesine ilişkin tasarının görüşülmesi sırasında, milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı.


Yurtdışı çıkış harcı uygulamasına 2001 yılında başlandığını belirten Başesgioğlu, bu harçlardan 2005 yılında 79.5 milyon YTL, 2006 yılında ise 94.7 milyon YTL tahsilatın gerçekleştiğini kaydetti.


Son 2 yılın tahsilatının, doğrudan doğruya TOKİ’ye devredildiğini bildiren Başesgioğlu, “Getirilmek istenen düzenlemeyle yurtdışı çıkış harcı gelirlerinde yüzde 10’luk bir artış öngörülüyor. Harcın, yılda yaklaşık 100 milyon YTL’yi geçmesi bekleniyor. Başka ülkelerde tam benzer bir örnek olmayabilir ama çoğu ülkede benzer harçlar alındığı malumdur. Bazı istisnalar hariç 23 muafiyet kaldırılmakta. Herkes genel uygulamaya tabi olacaktır. İşin bürokrasisi de en aza indirilmiş olacak. Vatandaşa kolaylık sağlanacaktır” diye konuştu.


Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Ömer Abuşoğlu, toplumun her kesimine adaletle yaklaşma ilkesinden taviz verilmemesi gerektiğini belirterek, “Aksine milletin sizden önceki iktidarlara vurduğu şamar, sizin de feleğinizi şaşırtır” dedi.


TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, Yurtdışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun Tasarısının 1. maddesinin kabul edilmesinin ardından, çalışma süresinin dolması üzerine, yarın saat 14.00’te toplanmak üzere birleşimi kapattı.


 

1039890cookie-checkYurtdışı harcı muafiyetleri kaldırılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.