‘Yurtdışındakiler için turizm politikası geliştirilmeli’

Prof. Dr. Faruk Şen, turizmde “Gurbetçiler 2023’ten sonra başka ülkelere yönelebilirler. Yurtdışındaki yurttaşlarımız için buna yönelik şimdiden önlem alınmalı politika geliştirilmeli” dedi. Şen, gurbetçilerin yabancı turistlerden iki katı para harcadığını da belirtti.

Kısa adı TAVAK olan Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, gurbetçilerin 2023’e kadar Türkiye’ye gelmeye devam edeceğine ancak 2023’ten sonra başka ülkelere yönelebileceğini belirterek bu konuda şimdiden önlem almak gerektiğini söyledi.

TAVAK’ın hazırladığı “Avrupalı Türklere Yönelik Turizm Araştırması sonuçlarını açıklayan Prof. Dr. Faruk Şen şunları söyledi:

“Avrupa’da yaşayan 5.7 milyon Türk’ten 2 milyon 800 bininin geçen yıl Türkiye’ye geldiğine işaret ederek “2017’de rakam 2.7 milyondu. Gelenler ortalama 24 gün kaldı. Önce aileler ziyaret edildi, ardından tatil beldelerinde tatil yaptılar. Geçen yıl toplam 3.3 milyar Euro harcadılar. Kişi başına harcama 1175 Euro. Diğer turistlerin iki katı” dedi. Avrupalı Türklerin ağırlık verdiği yerlerin İstanbul, Bodrum, Çeşme ve Alaçatı oldu.”

Şen, “Avrupalı Türklerin yaşlıları Türkiye’yi tercih ediyor. Genç nüfus yavaş yavaş İspanya, Tayland, ABD gibi ülkelere gitmeye başladı. Türkiye’ye gelen gençler ise Türkiye’de Alaçatı gibi yerleri tercih ediyor. Gurbetçiler 2023’e kadar Türkiye’ye gelmeye devam edecek. Ama yeni neslin tercihi farklı olabilir. 2023’ten sonra ise başka ülkelere yönelebilirler” dedi.

2272340cookie-check‘Yurtdışındakiler için turizm politikası geliştirilmeli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.