Yurtta ölü sayısı 17'ye çıktı

Balcılar beldesinde, Kur'an kursu kız öğrencilerinin kaldığı yurt binasında, sabah saatlerinde meydana gelen patlamayla birlikte bina tamamen tahrip olurken bir bölümü de çöktü.


Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğine bağlı olduğu belirtilen Özel Boğaziçi Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurt binasında kaç kursiyerin kaldığı konusunda net bir bilgi verilmezken, bu sayının 35 ile 50 arasında olabileceği belirtildi.


İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, askeri helikopterle Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesine geldi.


Burada yetkililerle görüşen Bakan Atalay, "Şu ana kadar bize verilen bilgilere göre 16 ölü 27 yaralı var. Göçük altında 4, 5, 6 civarında çocuk olduğunu sanıyoruz. Kesin rakamlar belli değil.''


Atalay'ın açıklamasının ardından enkazda devam eden arama kurtarma çalışmalarında bir öğrencinin daha cesedine ulaşıldı. Cesetler Hadim Devlet Hastanesine morguna kaldırıldı.


Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, hayatını kaybedenlerden 10 kişinin isimleri şöyle:


''Elif Beyza Tuğyan, Fadimana Toz, Teslime Duran, Ümmünur Gümüştekin, Semra Ünal, Fadime Yazıcı, Leyla Semerci, Sema Bayram, Rukiye Sema Demirbaş, Hatice Doğru.
Sağlık Bakanı Akdağ ve Bakan Çubukçu, daha sonra yaralı olarak kurtulan öğrencileri kaldıkları hastanelerde ziyaret etti…


Akdağ, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Konya Numune Hastanesi ve Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde toplam 12 hastayı ziyaret ettiklerini söyledi.


ENKAZ ÇALIŞMASI SONA ERDİ


Çöken yurt binasının enkazında yürütülen enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları sona erdi.


Ankara'dan gelen Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetleri, Jandarma Arama Kurtarma, Konya, Aksaray, Afyonkarahisar sivil savunma arama kurtarma ekipleri ile Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu Alanya temsilciliğinden görevlilerin katıldığı enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları, saat 17.30 itibariyle sona erdi.


Öte yandan Konya'daki hastanelerde ve Hadim Devlet Hastanesi'nde bekletilen cenazelerin isim tespiti için çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.


"YURDUN DİYANET İLE HİÇBİR BAĞLANTISI YOK"


Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Konya Taşkent'teki yurdun çökmesiyle ilgili olarak kendisine ulaşan bilgilerin, ''yurdun Diyanet İşleri Başkanlığı ile hiçbir organik bağlantısının olmadığı şeklinde'' olduğunu söyledi.


Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, çöken yurdun bakanlığın kayıtlarında olduğu, ancak dernek tarafından Konya Valiliğine gerekli belgeler gönderilmeden ek bina yapıldığı bildirildi.


Bir dernek tarafından 27 Eylül 2000 tarihinde açılan Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdunun bakanlığın kayıtlarında olduğu, denetimleri ve diğer belgelerin tetkikinden yurtla ilgili soruna rastlanılmadığı ve ortaöğretim öğrencilerinden başka kimsenin kalmadığının rapor edildiği kaydedildi.

1064020cookie-checkYurtta ölü sayısı 17'ye çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.