Yusuf Şık için Londra’da Konser

Arp sanatçısı Tara Jaff ve Suna Alan’ın sahne alacağı destek konseri, 25 Ekim, Pazar günü Dalston’daki Arcola Tiyatrosu’nda düzenlenecek. Konserin tüm geliri, protez el ve bacak ve tedavi masrafları kapsamında Yusuf Şık adına açılan banka hesapları aracılığıyla ailesine iletilecek. İngiltere’den Cizîr’e giden kadın heyet üyelerinin konuşmacı olarak katılacağı konserde, Kürt kadınlarından oluşan halk dansları gösterisi de gerçekleşecek.

Konsere ilişkin açıklama yapan Tara Jaff aynı zamanda kadın merkezli bir çalışma olan konserde yeralmanın kendisi için anlamlı olduğunu söyledi. Jaff ”savaşın yıkıcılığına karşı kadının onaran, yeşerten ve yaşatan yönünü esas alan bir konserdir bu. Adil bir barış çağrısıdır” dedi.

Şarkıcı Suna Alan ise, 1 Kasım erken seçimleri öncesi Kürt halkına yönelik gerçekleşen saldırıların halkın duygu ve belleğinde onarılmaz yaralar açtığını, bunların bir örneğinin de 13 yaşındaki Yusuf Şık olduğunu söyledi. Böylesi zamanlarda sanatçıların harekete geçmesinin önemli olduğunun altını çizen Alan, ”insanların aslında fazlasıyla duyarlı ve yardım etmeye hazır olduğunu fakat bu duyarlılığı, gücü kanalize edecek yol ve yöntemlerin yeterince yaratılmadığını farkettik” dedi. Bu girişimi başlattıklarından bu yana maddi manevi ciddi destek aldıklarını belirten Alan, aynı zamanda sterlin banka hesabı olmayan Yusuf için Just Giving sayfası üzerinden direkt banka hesabına aktarılan bir dayanışma sayfası açtıklarını ve oradan da ciddi destek gördüklerini sözlerine ekledi.

Sanatçılar, konseri 2 Ekim gecesi Şırnak’ta katledilen Kürt film yapımcısı, insan hakları aktivisti ve özgürlük tutkunu 24 yaşındaki ‪‎Hacı Birlik’e adadıklarını açıkladılar.

855330cookie-checkYusuf Şık için Londra’da Konser

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.