Yusuf İslam İngiltere’ye döndü

Londra’nın Heathrow havalimanına inen Yusuf İslam, kendisine nasıl muamele edildiği yolundaki soruyu yanıtlarken “Şaşırdım” dedi.


ABD’nin terörizm bağlantılı şüpheliler listesinde adı yer alan Yusuf İslam’ın ABD’ye girişine ulusal güvenlik gerekçesiyle izin verilmemişti.


Amerika’nın bu kararı İngiliz Müslümanlarla Arap asıllı Amerikalıları kızdırmış, İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw da, BM toplantıları sırasında bizzat ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’a şikayetlerini iletmişti.


Londra’dan kalkan ve ABD’deki uluslararası Dulles havaalanına inmesi gereken uçak, yolcularının arasında Yusuf İslam’ın olduğunun tespit edilmesi üzerine Maine’deki Bangor havalimanına inmişti.


ABD İç Güvenlik Bakanlığı sözcüsü Brian Doyle, “faaliyetlerinin potansiyel olarak terörizmle bağlantılı olabileceği” gerekçesiyle Yusuf İslam’ın izleme listesinde bulunduğunu söylemişti.


Asıl adı Stephen Georgidu ve Yunan kökenli olan, sahne ismi olarak da Cat Stevens’ı seçen bir zamanların ünlü şarkıcısı, 60 ve 70’li yıllarda adını duyurmuştu.


Stevens, 70’li yılların sonlarına doğru müzik kariyerine son noktayı koyarak, Müslüman olmuş ve ismini Yusuf İslam olarak değiştirmişti.



 

776900cookie-checkYusuf İslam İngiltere’ye döndü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.