Yusuf Yavuz Guardian’da

Yazar Constanze Letsch, Türkiye’de Ulaştırma Bakanı’nın Osmanlı’nın İstanbul’u fetih günü 29 Mayıs’ta şehre 3’ncü köprü yapılacağını duyurduğunu yazdı. Çevrecilerin “yeni köprünün kenti katledeceği” iddialarını vurgulayan gazete 4.5 milyan TL’ye malolacak yeni yatırımın en erken 2015’te bitirilebileceğini belirtti.

Gazete çevrecilerin köprüye; trafiği artıracağı, yeşil alanı katledeceği, su kaynaklarının, nadir bulunan bitki ve hayvan türlerinin yok olacağı kaygılarıyla karşı çıktığını, şehrin deprem bölgesinde olmasının ise ayrı bir sorun taşıdığını aktardı.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin sorunu çözmediği tam tersine sorunu büyüttüğünü görüşlerine yer veren gazete, Açık Gazete Akdeniz ve Doğa Temsilcisi Yusuf Yavuz’dan da görüş aldı. Yavuz, köprünün İstanbul’un zaten çevre sorunu ve göçmen yüküyle boğuştuğunu belirterek yeni köprünün bu sorunları artıracağını savundu.

İstanbul Şehir Plancıları Odası Genel Sekreteri Akif Burak Atlar da İstanbul’un toplu ulaşıma ihtiyacı olduğunu vurgulayarak köprü bütçesinin toplu ulaşım ağı için harcanmasının daha akıllıca olacağını öne sürdü. Beton inşaatların şehri kanser hücresi gibi sardığını anlatan Atlar, köprü yapımından keselerini dolduracak spetülatörlerin en kazançlı çıkacak kesim olduğunu belirtti.

HABERİN ORİJİNALİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

1540810cookie-checkYusuf Yavuz Guardian’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.