Yüzbin gezegen için sokakta

BM İklim Konferansı’nın yapıldığı Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da, 67 ülkeden 516 çevre örgütünün organize ettiği protesto gösterilerine, 100 binin üzerinde gösterici katıldı. Gösteri sonrası çıkan olaylarda Danimarka polisi binden fazla kişiyi gözaltına aldı. Araçlar ateşe verildi, binaların camları kırıldı.

SOKAK KARAKOLA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Danimarka ile birlikte tüm kuzey ülkelerinde bugüne dek gerçekleştirilen en geniş kapsamlı ve kalabalık gösteride polis, göstericileri sokak ortasında iple birbirine bağlayarak saatlerce bekletti.

Kopenhag’daki Christiansborg Alanı’nda başladı. Mavi yağmurluk giyip ellerinde yeşil renkte bayraklar ve üzerlerinde türlü dillerde “iklim adaleti” yazan pankartlar taşıyan göstericiler, daha sonra konferansın yapıldığı 7 kilometre uzaklıktaki Bella Center’a doğru yürüyüşe geçti.

ALTERNATİF İKLİM ZİRVESİ İSTİYORLAR

67 ülkeden 516 çevre örgütünün biraraya gelmesiyle oluşan “Dünya Dostları” adını taşıyan örgüt tarafından organize edilen gösteriye katılmak amacıyla bi haftadan bu yana Kopenhag’da toplanmaya başlayan göstericiler, iklim değişikliğine karşı önlem almayan ülke ve kuruluşları protesto ederek, alternatif bir iklim konferansı düzenlenmesini savunuyor.

Protestocular, yürüyüşe bebek arabalarıyla ve bisikletleriyle de katılırlarken, müzik ve türlü dans gösterilerinin de yapıldığı gösteri sırasında Danimarka polisinin havadan ve karadan güvenliği sağlamak için görev yaptı.

1226670cookie-checkYüzbin gezegen için sokakta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.