Yüzde 66 korsan yazılım kullanılıyor

Türkiye’de korsan yazılım kullanma oranı, dünya ortalamasının iki katına yaklaştı.


Yapılan istatistiklere göre dünya ortalaması yüzde 35 olarak hesaplanan korsan yazılım kullanım oranları, ABD’de yüzde 22, İngiltere’de yüzde 27, Almanya’da yüzde 29, Fransa’da yüzde 45, İsrail’de yüzde 33, Suudi Arabistan’da yüzde 52, Umman’da yüzde 64, Katar’da yüzde 62, Güney Afrika’da yüzde 37, Tayvan’da yüzde 43 olarak ortaya çıkıyor.


BSA Türkiye Koordinatörlüğü, Adalet Bakanlığı Avrupa Genel Müdürlüğü ve Bilkent Üniversitesi’nin işbirliğinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde korsan yazılımla mücadele kapsamında ”Bilgisayar Yazılımları Telif Haklarının Korunması” konulu bir panel düzenledi.


Panele katılan BSA Avrupa, Afrika ve Ortadoğu bölgelerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Laurent Masson, 1988 yılından bu yana dünyanın çeşitli ülkelerinde korsan karşıtı faaliyetler yürüttüklerini, organizasyonda ulusal ve uluslararası pek çok yazılım firmasının yer aldığını ifade etti.


Türkiye’de korsan yazılım kullanım oranının yüzde 66’ya ulaştığını ve bu rakamın çok yüksek olduğunu vurgulayan Masson, önümüzdeki yıllarda güvenli bir ortamla bu oranın asgariye çekileceğinden emin olduklarını belirtti. Masson, bu alandaki hukuki çalışmaların çok etkin yürütüldüğünü, korsanla mücadele için altyapı hazırlıklarının hızla sürdürüldüğünü kaydetti.

1027070cookie-checkYüzde 66 korsan yazılım kullanılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.