Öz kızını öpünce tacizci oldu

Hilal Yılmaz/ Londra

İngiltere’de hapis yatan baba Osman Yıldırım , kendisini ziyarete gelen 4 yaşındaki kızı ESRA yı kucağına alıp sevmesi üzerine ‘taciz’ iddialarıyla karşılaşınca,  kızlarını görmekten men edildi. Çaresiz baba tam 2 yıldır, kızlarını göremiyor. O zaman 4 yaşında olan minik kızı Esra ise, İngiliz Sosyal Güvenlik yetkilileri tarafından sorguya çekilerek ‘seks’ sorularıyla karşılaşmış.

 

 

Londra’da, bundan 4 yıl önce uyuşturucu bulundurma suçundan 17 yıla mahkum edilen baba Osman Yıldırım (35), kendisini ziyarete gelen minik kızı Esra’yı(6)  hasretle kucağına oturtup öpünce, ‘tacizci baba’ iddialarıyla karşılaştı ve bir daha kızlarını görmesi yasaklandı.  2002 yılında,  gönderildiği Manchester Cezaevi’nde anne Hanife Yıldırım ile babalarını ziyarete giden  Esra(6) , Ebru(8) ve Selda(3) adlı minik  kızlar, cezaevi yetkililerinin koyduğu bu yasağın ardından çalmadık kapı bırakmadı. 2 yıldır babalarını göremeyen minik kızlar, Türkiye’deki yetkilerden yardım bekliyor .

 

‘4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA SEKS SORULARI’

 

Minik kızların babalarını görmelerini engelleyen İngilizlerin yaptıkları bununla da bitmemiş. İngiliz Sosyal Güvenlik Sistemi yetkilileri,  o zaman 4 yaşında olan Esra ile 6 yaşındaki Ebru’yu annelerinden izinsiz, okuldan alarak sorguya çekmiş. Yetkililer, küçücük kızlara ‘babanız sizi taciz etti mi?, sizi dudağınızdan öptü mü? gibi seks sorular sormuş.

Anne Hanife Yıldırım, kızlarının psikolojisinin bozulduğunu belirtirken, cezaevinin koyduğu bu yasağa uymadığı takdirde, Sosyal Güvenlik yetkililerince, minik kızları kendisinden almakla tehdit edildiğini belirtti.

 

‘KIZLARININ RESMİNİ GÖRMESİ BİLE YASAK’

 

Öz kızını öpüp sevdiği için adı ‘tacizci’ye çıkan çaresiz baba Osman Yıldırım’ın kızlarının resmine bakması bile yasaklanmış. Anne Hanife Yıldırım, şu an Kent Hapishanesi’nde bulunan baba Osman Yıldırım’a kızlarının fotoğraflarını göndermiş ancak, cezaevi yetkilileri fotoğrafları babanın elinden alıp, eve geri postalamış. Hanife Yıldırım, İngilizlerin zihniyetine veryansın ederken ‘ 4 yaşındaki kızıma damga vurdular. Eşim Osman’ın adını da ‘tacizci babaya’ çıkardılar. Kızlarımın resimlerini görmesini dahi engellediler. Bu ne biçim adalet. Ailece psikolojimiz bozuldu. Eşim ise intihar etmeyi düşünüyor’ dedi.

 

Esra, Ebru ve Selda adlı minik kızlar, şimdi anneleriyle birlikte Londra’da yaşam savaşı veriyor. Devlet yardımıyla ayakta kalmaya çalışan acılı aile, baba Osman Yıldırım’ı tekrar görebilmenin umuduyla yaşıyor.

 

Resim altı:Anne Hanife Yıldırım 4 yaşındaki kızına damga vurulduğunu belirtirken, hapisteki eşi Osman Yıldırım’ın kızlarının özlemiyle intiharın eşiğine geldiğini söylüyor.

1092550cookie-checkÖz kızını öpünce tacizci oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.