ZAFER ARAPKİRLİ – Farkında mısınız?

ZAFER ARAPKİRLİ – Bugüne kadar hep “Ne manyak memleketiz abi biz…” diye söylenip dururduk. Peki, bir gün ŞUNLARI göreceğimiz aklımıza gelir miydi?

– Polisten kaçarken fındık bahçesinin duvarından atlayıp ayağını kıran hakim.

– Saçını renkli perukla örtüp sahte kimlikle kaçmaya çalışırken yakalanan savcı.

– Darbe olduğunu haber alınca arabasına atlayıp cep telefonunu kapatarak bir otoparkta saatlerce saklanan kuvvet komutanı.

– Kendinden 8-10 rütbe aşağıda personeli tarafından derdest edildikten sonra serbest kalıp tekrar o orduya komuta etmeyi içine sindiren, hatta siyasi mitinge gelip “Turist Ömer Selamı” veren komutan.

– Ağlak vaizin tükürüklü peçetesini nasıl elden ele dolaştırdıklarını, terli atletini nasıl hediye aldıklarını TV’lerde turne yapıp utanmadan anlatan eşşşşşek kadar herifler.

– Memleketin 40 yıl süre ile içine eden, ele geçiren ve tarümar eden dış destekli tehlikeli bir terör örgütünün esiri olup, sonra da marifet gibi “kandırılmışız” diye millete yalan söyleyen koca koca devlet adamları.

– Terör örgütü başı ağlak vaizin elini eteğini öpmeye gidip, pahalı kol saati ve kalem hediyesi alıp, sonra aynı vaizin itibarı düşünce hakkında “tu-kaka belgeseli” yapan, her akşam küfreden gazeteciler.

– Köprü açılışında alkıştan avuçları patlarcasına “Asrın Lideri”ne övgüler dizip, sonra “Abi 140 km. fazladan gidiyorum. Buna mazot mu dayanır?” diye (köprüye) küfreden kamyoncu.

– Beleş kumanya, beleş bayrak ve beleş toplu taşıma ile meydanlara çıkan günlerce türkü söyleyen slogan atan, ama 24 saatte 24 şehidin bayrağa sarılı tabutları evinin önünden geçerken, cama bile çıkmayan. Elinde çekirdek TV’de dizi izleyen şeyler..

– TV’ye çıkıp “Bütün bu musibetler (FETÖ, PKK, IŞİD, DHKPC, CIA, KGB, Kızıl Tugaylar, Ajdar, Baider Meinhoff, El Kaide, Taliban, Banu Alkan, say say bitmez) Atatürk’ün 1923’te Cumhuriyeti kurması yüzünden geldi” imasında bulunan dallamalar.

– Teşvikiye cafe’sinde 10 kasım’da ayağa kalkmayıp artistlik yaparak iktidara yalanan, sonra devir değişince “mokunu yiyim Kemal Paşam” sefilliğine düşen çapsız köşe yazarı bozuntuları.

– Helikopterle, makineli tüfekle kapısına dayanan haki üniformalı düşmana mangal gibi yürekle direnen, ama önüne her gün okunmak üzere yalan enformasyon uzatan lacivert elbiseli şeye direnemeyen gazeteci bozuntusu.

– Ergenekon ve Balyoz’da “Bunlar Vatan haini” diye eline taş alıp Adliye’nin önüne koşan, bugün o davaların kumpasçı hakimlerini taşlamak üzere Aynı Adliyenin önünde bekleşen yılışık yalakalar.

– 10 kişinin katledilmesi sonucu İsrail Konsolosluğunun önünde günlerce “Katil Yahudiler” diye höykürüp, bugün “Anlaşmayı alkışlayan” dönemsel Hamas muhipleri.

– “Keşke bir tane daha Rus uçağı düşürsek” diye yavşayıp, bugün Putin’le Reis’in kenarda fiskoslaşıp Obama’yı kıskandırmasına gevrek gevrek gülen çapsız yardakçılar.

– Bebek katili bebek katili diye hançeresini yırtıp, sonra Barzani ve Şiwan ile “Megri Megri” türküsü söyleyip, ardından Kürt köylerini ortaçağa döndürecek bombardımanı alkışlayan vicdansız yavşaklar.

Meğer daha (o günlerde) hiç bir şey görmemişiz be annem…

2006010cookie-checkZAFER ARAPKİRLİ – Farkında mısınız?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.