Zafer Günü’nde Çeçenistan unutuldu.

İkinci Dünya Savaşı’nın Avrupa’da sona erişinin 60’ıncı yıldönümü için 50’yi aşkın lider Moskova’da bir araya gelirken Alman gazetesi, Die Tageszeitung ‘Dün Moskova’daki törenlerde Çeçenistan konusu da gündeme getirilmeliydi’ diye yazdı.

“Avrupa’nın unuttuğu bir savaş Çeçenistan’da halen sürerken” diyen Tageszeitung şöyle devam etti:

“Başkomutan Vladimir Putin’e bu savaş hakkında sorular sorulmalıydı; tarihi anarken, tarihten dersler çıkarmasını da bilmek gerek.”

“STALİN ABARTILMIŞ”
Alman basınından Die Welt de, Nazilerin yenilgisinin kutlandığı bu büyük buluşmanın ‘karışık’ duygular uyandırdığını yazdı.

Die Welt, savaşı ve Berlin Duvarı’nı geride bırakan Rusya ve Almanya’nın şu anki dostluğunun insanı duygulandırdığını vurgulayarak, “Dün Moskova’da dört bir yana asılı olan Stalin posterleri nereden baksanız garip duygular veriyordu” diye devam etti.

Die Welt’e göre; “Stalin posterleri ile Rusya’da muhteşem bir geçmiş mesajı verilmeye çalışıldı. Bu durum Rus elitinin ve nüfusun büyük bir bölümünün halen boğuşmakta olduğu ‘zihinsel krizin’ bir göstergesi. Putin geçmişi onurlandırmaya çalışırken gerçeklere sırt çeviriyor.”

1105640cookie-checkZafer Günü’nde Çeçenistan unutuldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.