Zaman paradır

bir yılını ortaya koymak için seviye okullarının beklenildiği  180 günün anlamını herhangi bir kimsenin tartıştığını nadir duyarız.


Milyonlarca dolar, daha iyi olabilecek olan, ders kitaplarına harcandı, okullarımız öğrencileri zamanlı bir biçimde eğitmek için başarısın olduğu zaman  kadro ve programlar israf ediliyor.


Bir iş kişisinin perspektifinden eğitimi kurtarmak üzerinde düşünmek isteseydik, öğretimin her 180 gününün parasal bir değeri de olacaktı. Her gün, izin verilen zaman çerçevesi içinde beklenen sonuçları ürettiğini garanti etmek için yakından dikkatle gözden geçirilmelidir.


Ülkemizin birkaç prestijli kolej ve üniversitelerini kurmak için servetlerini kullanmadan önce, iş dünyasında onların geleceklerini ilk yapan insan sayısı, bu karşılaştırmanın geçerliliğini destekler. Massachusetts ‘lerin elit Babson Koleji dahil, üç koleji kuran eğitimci  Roger Babson, aynı derecede başarılı bir  entrepreneur ve ekonomist olarak iyi bilinirdi.


Çalışma dünyasının ihtiyaç zamanı için öğrencileri hazırlamakta böyle bir inanandı. O, iş ortamını, öğrencilerin hergünkü yaşamlarının bir parçası olarak taklit etti (benzetimini yaptı).


Öğrenciler – profesyonel elbise giymesi istenmiş –  düzenli iş saatlerinde kaldı. (Pazartesinden Cumaya kadar sabah 8:30 dan öğleden sonra 5:00 ‘a kadar, ve Cumartesi sabah 8:30 dan öğleğe kadar ) ve bir  zaman saatinde içeri ve dışarı girerek gözlendi.


Onlara, aynı zamanda, bir telefon , daktilo, toplama makinesi, ve diktafon ile donanımlı bir büro masası verildi.  Özel sekreterler, iş dünyasını doğru bir şekilde yansıtmak için, öğrencilerin ödevlerini yazdı ve bir gayret içinde yazışma yaptı. Babson’nun  hedefi, onun öğrencilerinin iş gücünün anonim üyeleri değil, seçilmiş kariyerlerine yöneticiler olarak girmesini hazırlamaktı.


Bir kolej seviyesi, cin fikirli eğitimciler, zamanlı bir biçimde iyi bir eğitimi kurtarmak için ihti
Yacın farkındadırlar. Coppin Devlet Üniversitesinin son zamanlarda Profesyonel  Çalışmalar Okulunun dekanlığına atanan Dr. Beverly O’Bryant ile karşılaşma zevkine sahip oldum. Dr. O’Bryant, öğrencilere okulu tamamlamalarına ve zamanında mezun olmalarına yardım eden akademik ve sosyal destekleri geliştirmenin önemini vurguladı.


Ders görevi, fazladan ders programları faaliyetleri ve danışmanlık yapmayı teklif ederek, biz öğrencilerimize, bizim onları koruduğumuzu gösteriyoruz. Biz, onların başarısında aktif bir rol oynamak için uğraşıyoruz. Dr. O’Bryant, “İşimiz, bu genç insanlara kendi mesleklerinin ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanmalarına ve iyi  bir eğitim almalarına yardım etmektir. Ve zamanlı bir biçimde bunu yapmamız gerekir “ dedi.


Koleje, cep dışı ödeme yapılıyor. Sınıfların bir gün veya haftasına bir parasal değer eklemek kolaydır. Öğrenciler seviye okulunda oldukları zaman, onların her birinin 180 gününün önemini küçümsemek için eğilim vardır. Okul sistemlerinin, öğrencileri daha yüksek eğitime hazırlamak için 12 yılları vardır.  Dr. O’Bryant “Bununla beraber, kolej için hazırlık, ana okulunun ilk gününde başladığını anne-babaların unutmaması iyi olur” dedi.


İki aydır, çocuklarımız okula geri dönme ayakkabıları ve giyimleri için reklamlarla borbardıman edilmektedir. Gelecek birkaç hafta içinde tatil satma mevsimi başlar. Her başarılı parakendecinin, onların şirketi, onların satışlarını ve piyasa hedeflerini  tam olarak kaç satış günü karşılamak zorunda olduğunu bildiğini garanti ederim.


Yeni okul yılı 9 gün önce başladı. Bunun anlamı, 8 yaşın  sınıf seviyesinde okumayı öğrenmek için, 9.sınıfların cebiri öğrenmeleri, ve yüksek okul kıdemlileri kendi topluluk hizmet ihtiyaçlarını tamamlamak için geriye 171 gün kaldı.


Öğrencilere, onların akademik zamanının çoğunu kazanmağa yardım etmenin bir yolu, daha iyi bir kelime bilgisi yapma iledir. İyi bir kelime bilgisi, akademik başarı için çok önemlidir. Siz, kelime gücünüzü arttırırken daha iyi bir öğrenci olacaksınız. Kelime bilginizi arttırırken, sırasıyla eleştirsel düşünmenizi geliştirmesi iyi olacak okuma kabiliyetini arttırırsınız. İyi bir kelime bilgisi ne okuyup ne öğrendiğinizi anlamanın temelidir.


Studytips.org sitesi çocuğunuzun günlük çalışma rutinine kolay bir şekilde dahil edilebilen mükemmel stratejiler sunar.


-Listeleri ezberleme, kelime bilgisini öğrenmenin en çok kabul edilen yöntemlerden biridir. Bu, kısa dönem çalışma için iyi bir alıştırmadır, fakat özel bir sınıf veya test için öğrendiğiniz bilgiyi genellikle muhafaza edemezsiniz. Ezber, standartlaştırılmış testler için  iyidir.


-Siz, bağlam içinde okumaktan kelimenin anlamını genellikle anlayabilirsiniz. Kelimenin bir anlamını elde edip edemeyeceğinizi anlamak için tüm paragrafı baştan aşağı okuyun. Okumanın neyi açıklıyor olduğunu anlayın ve kelimeyi öğrenmek için gayret edin.


-Bir tanımı öğrenmek ve bir kelimeyi hatırlamak için en iyi yöntem, onu sözlükte aramaktır. Kelimeyi bulun, onu sesli söyleyin ve onu heceleyin. Kelimedeki hecelere dikkat edin. Listelenen  tüm tanımları okuyun. Okuduğunuz ve çalıştığınız zaman elinizin altında daima bir sözlük bulundurun.


• İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından Jayne Matthews’in makalesi İngilizce’den çevrilmiştir.
Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com
E-posta: [email protected]



 

703050cookie-checkZaman paradır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.