Zanlı yakalandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Teziç’e saldırı girişiminde bulunan kişinin yakalandığını söyledi.


Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) yoğun güvenlik önlemi alan Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından akşam saatlerinde yakalanan zanlının adının Nurullah İlgün olduğu ve Erzurum nüfusuna kayıt olduğu bildirildi.


Zanlının yapılan üst aramasında bir adet tabanca ele geçirildi.


Zanlı gözaltına alındıktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.


Bu arada zanlının İstanbul’da ikamet ettiği ve özel bir şirkette güvenlik elemanı olarak çalıştığı öğrenildi.


Erzurum’un Şenkaya İlçesi Akşar Köyünde ikamet eden zanlının babası K.İ, oğlunun böyle bir eyleme giriştiği iddiasına asla inanamadığını söyledi.


SORGUSU SÜRÜYOR


Zanlı Nurullah İlgün’ün herhangi bir örgütle ilişkisi bulunmadığını ileri sürdüğü bildirildi. İlgün, Cumhuriyet Savcısı Adil Kubat’ın gözetimindeki sorgusunda, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini belirtirken, ”herhangi bir örgütle ilişkisi bulunmadığını” ileri sürdü.


İlgün’ün sorgulamada, olayda kullandığı silahı ”bir süre önce İstanbul’da tanımadığı bir kişiden 500 YTL karşılığında aldığını” söylediği bildirildi.  YÖK’e girmeyi başarması durumunda Teziç’i öldürmeyi değil, ateş ederek korkutmayı amaçladığını ileri süren zanlının Teziç’in gazetelere verdiği demeçler ile televizyondaki konuşmalarından etkilendiğini ve eylemi kendisinin tasarladığını” söylediği öğrenildi.
 

1041680cookie-checkZanlı yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.