Zapatero: Bask bölgesinde barış sürecek

Zapatero, Sosyalist Parti’nin Barcelona kentindeki kongresinde yaptığı konuşmada, şiddetin sona ermesi için herkesin işbirliğini istedi.

“Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Gereken kişiler şunu bilmelidir ki, oyunun kuralları açıktır: Yasallık ve barış. Barış, her türlü şiddetin terkedilmesi demektir” diyen Zapatero, şiddetin sona ermesinin siyasal bedeli olmadığını ancak siyasetin, şiddetin sona ermesine yardım edebileceği söyledi.

Sosyalist lider konuşmasında ayrıca, “Hükümet, Bask halkının büyük çoğunluğuna istediğini verebilmek için çalışıyor. Şiddetin sona erdirilmesini, barışın gelmesini ve Bask’da birlikte yaşamayı sağlayabiliriz. Gerçek Basklılar böyle hissediyor” diye konuştu.
Bugün, İspanya’nın kuzeyindeki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve geçen 24 Mart’ta kalıcı ateşkes ilan eden terör örgütü ETA adına yapıldığı belirtilen açıklamada, “bağımsızlığa dek silahlı mücadelelerinin süreceği” ifade edilmişti.

Öte yandan ana muhalefetteki İspanya Halk Partisi’nin (PP) lideri Mariano Rajoy, yaptığı açıklamada, “Dün, (yeni birşey yok) diyordum. Bugün de aynısını diyorum. Çünkü ETA, bir suç ve terör örgütüdür” dedi.

 

 

1137270cookie-checkZapatero: Bask bölgesinde barış sürecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.