Zarrab için yazılan mektup yok edildi

17 Aralık Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu soruşturmasının bir numaralı şüphelisi Reza Zarrab ile ilgili eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Çin’e yazdığı öne sürülen “referans mektubuna” bakanlıktan yalanlama geldi.

Bakan çocuklarına uzanan yolsuzluk operasyonu kapsamında önceki gün tahliye edilen Reza Zarrab ile ilgili dosyaya ilginç bir evrak geldi. Taraf ‘ın edindiği bilgilere göre, savcılık birinci yolsuzluk soruşturmasının en önemli ismi olduğu iddia edilen Reza Zarrab’ın faaliyetlerini araştırmaya başladı. Fezlekede, Zarrab’ın bazılarınca adeta bir devlet koruması altına sokulduğuna dair iddialar bulunuyordu.

Dosyada, oğlu Barış Güler üzerinden rüşvet aldığı öne sürülen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, İran uyruklu Reza Zarrab’ın Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan bankalarda iş yapabilmesi için, Çin’e referans mektubu yazdığı iddiaları yer alıyordu.

“GÜVENİLİR İŞADAMI” DENMİŞ

Söz konusu mektupta “Zarrab’ın güvenilir ve itibarlı bir işadamı” olduğu ifade ediliyordu. Zarrab’ın, Çin’deki hayali işlemlerde kullandığı paravan firmaların bankalar nezdinde yaşadığı sıkıntıları gidermek amacıyla devreye bu mektubu soktuğu öne sürülüyordu. Soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı’na yazı yazan savcı Celal Kara, böyle bir mektubun yazılıp yazılmadığını sordu. Alınan bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı’nın cevabı savcılığa ulaştı. Cevapta, Reza Zarrab’la ilgili Çin devletine böyle bir referans mektubunun yazılmadığının belirtildiği öğrenildi. Savcı Celal Kara, bir süre önce dosyadan alınmıştı. AYSUN YAZICI / Taraf

1411740cookie-checkZarrab için yazılan mektup yok edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.