Özbek’den barış çağrısı

Özbek’in Kürt belediye meclisi üyeleri adına “Kamuoyuna” başlıklı açıklaması aynen şöyle:

“Bizler Türkiye ve Ortadoğu’daki savaşların durdurulması konusunda bütün insanlığı duyarlı olmaya ve barış için sesini yükseltmeye çağırıyoruz

Son süreçte, Türkiye de Türk be Kürt halklarının kışkırtılarak birbirlerine düşürülme çabalarını ve ülkenin yanlış politikalar sonucunda bir içsavaşa doğru sürüklendiğini endişe ile izlemekteyiz.

Onyıllardır uygulanan askeri yöntemlerle hiçbir yere varılamayacağını yakın tarih tecrübemiz gözler önüne sermektedir. Taraflar çok acil bir şekilde barış masasına dönüp daha fazla insan ölümleri engellenmelidir.

Bazı Avrupa ülkelerinin bu savaşlara sesiz kalması ve sadece göstermelik olarak mültecileri babul ediyoruz demekle yetinmesi de bataklık kenarında sinek avına benzer önemli olan bataklığı kurutmak sinek avlamak değil.

Mültecileri kabul etmek onlara insanca yaşamı sunmak bir insanlık görevidir, ama daha da önemli olan savaşıları durdurarak bunun için taraflara barış çağrısı yaparak insanların mülteci olmasını engellemektir, hiç kimse kendi isteği ile kendi ülkesini isteyerek terk edip mülteci olmak istemez.

Savaşın hiç kimseye birşey kazandırmayacağına olan inancımızla tarafları barışa davet ediyoruz, Türkiyedeki barışın inşası için tüm kurum Ve kururlusları duyarlı olmaya, uluslararsı kurumları da yardıma çağırıyoruz

Bizler herzaman savaşlara hayır dedik hayır diyeceğiz!”

Bu konuda ingilterdeki tüm sivil toplum kurumlarını profesyonel kurumları duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

855240cookie-checkÖzbek’den barış çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.