Özbek’ten kızılderili ve hippi tasarımları

Londra’da yaşayan başarılı modacı Rıfat Özbek’in kreasyonları Milano Moda Haftası çerçevesinde Milano’da sergilendi. Türk Modacı Rıfat Özbek’in İtalyan Pollini markası için hazırladığı kreasyon büyük ilgi gördü.


“Pollini by Rıfat Özbek”in önümüzdeki kış tasarımları vahşi batı ve 20’li yılların Amerika’sı üzerine kurulurken, Türk kültürünün etkileri de hissediliyor. Özbek, Pollini için yaptığı tasarımları podyumda sunduktan sonra hayranlarının akına uğradı.


Pollini’nin 2005-2006 sonbahar kış kreasyonlarını tasarlayan Özbek, 20’li yılların saçaklı etekleri, 70’li yılların hippi çizgileri ve Kızılderili motiflerini başarılı bir şekilde birleştirdi. Jazz çağı olarak anılan 1920’li yılların modasından esinlenen Özbek, ana temaları arasında olmasa da kreasyonunda Türk esintileri hissediliyor. Kaftana benzeyen mantoları kapüşonla birleştiren Özbek, özellikle aksesuarlarda Türk kültüründen esinlenmiş.


Ünlü tasarımcı Özbek, “Aksesuarlar özellikle de şapkalarda kullandıklarım Kapalı çarşı’dan” diyor. Kapalı Çarşı’da Abdullah adlı bir satıcıdan malzemelerini aldığını ifade eden başarılı Modacı, 20’li yılların tarzında tasarımlanan şapkaları, Kızılderilileri çağrıştıran kuş tüyleriyle ve Özbekistan’a özgü takılarla süslemiş. Özbek’in kadınları, yine Kızılderilileri andıran süet çizmeler giyerken saçlar, düz fönlü ve bakır tonlarında.


Bu kreasyon için çok çalıştığını belirten Özbek, tasarımını tanıttıktan sonra, “Üzerimden bir yük kalktı. Şimdi kendimi Yalıkavak’taki yazlığıma atıp dinlenmek istiyorum” dedi.

778420cookie-checkÖzbek’ten kızılderili ve hippi tasarımları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.