İzci çocuklara da tecavüz etmişler

Oregon Eyaleti’nin Portland kentinde açılan bir davanın gerekçesi olarak ileri sürülen izci çocuklara tecavüz iddiaları üzerine ABD’de veliler başta olmak üzere kamuoyu şok yaşadı. İzci oymakbaşları, hocalar ve eğitmenlerin birçoğunun adının karıştığı davanın seyri şimdiden Amerikan kamuoyunu şaşkınlık içinde bıraktı. Çocuklarını yakın zamanlarda izci yapan anne ve babalardan birçoğunun doktorlara, psikologlara koşturduğu gelen haberler arasında yer aldı.

ABD’de Ordu’dan sonra en güvenilir kurumlar arasında Amerikan İzci Teşkilatı-BSA (Boy Scouts of America) yer alıyordu.
Son yirmi yıl içinde izci olarak kamplara giden çocuklardan kayıtlara geçmiş olarak 17’sinin tecavüze uğradıklarına yönelik şikâyetler üzerine dikkatler BSA’ya bir süreden beri çevrilmiş bulunuyordu.

Portland’da federal savcılığın açtığı dava, adı açıklanmayan bir eski izcinin itiraflarına dayanıyor. İtirafçının iddialarından yola çıkan federal polis-FBI ve savcılar yürütülen inceleme ve kovuşturma sonunda ABD’de yüzlerce başka mağdur çocuk bulunduğunu da saptadı. Bu mağdurların bir çoğu bugün ilerlemiş yaşlarda ve önemli konumlarda bulunduklarından adları da gizli tutuldu.

Amerikan izciliğinin tarihi yüz yıldan eskiye dayanıyor. ABD izcileri üzerine kapsamlı bir tarih araştırıcısı olan Patrick Boyle’a göre bu tür oğlancılık iddialarının bir benzeri 1965 ve 1980 arasında da yaşandı. Boyle’un “İzciliğin Şerefi: Amerika’nın En Güvenilir Kurumunda Seksüel Güvensizlik” başlıklı kitabında belirtildiğine bakılırsa, ABD izcileri arasında olup bugüne kadar bin civarında tecavüze uğramış çocuk ya da genç delikanlı bulunuyor.

Çocuklarını güvenerek izci teşkilatına yazdırmak isteyen Amerikan ebevyenleri bu haberler karşısında “kelimenin tam anlamıyla” şok geçirmiş bulunuyor. Portland’da açılan davanın gelişmesine göre ortaya çıkacak yeni bulgular ve itirafların nerelere, kimlere kadar ulaşacağı da merakla bekleniyor.

1501590cookie-checkİzci çocuklara da tecavüz etmişler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.