Özden Kutluer’e büyük ödül

Hem profesyonel hem de sosyal yaşamında kadınların ve göçmen kadınların eşitliği ve eğitimi konularında yorulmadan çalıştı. Amsterdam Kadın Meslek Okulu direktörü olarak, kadınların geleneksel olmayan mesleklere kazandırılmalarına katkıda bulundu.

Kutluer-Yalım, Hollanda yaşamı içinde yer almanın yanısıra,  Türkiye’deki kadınların eşitlik çabalarına  da aktif olarak katkıda bulunuyor.

Özden Kutluer-Yalım, Tiye International (yönetim kurulu),  Start Foundation (Tavsiye Kurulu), gibi pek çok örgüt ve kurumun yönetiminde yer alıyor. Genç Türkiyeli kadınlara mentor olarak destek vermekte, özellikle kadınların durumunu gözardı etmeyen uluslararası kalkınma projeleri geliştiriyor. Yer aldığı sayısız kurullar arasında uzman kadınların data bankası Top Link’in kuruculuğu, İçişleri Bakanlığı polis teşkilarının Yabancılar politikası Kurulu üyeliği de yer alıyor.

Dünya kadın hareketi içinde Nairobi (1985), Beijing (1995), Beijing+5 New York (devlet delegasyonu içinde) ve şu anda Beijing+10 hazırlık çalışmaları içinde yer almaktadır. Kadın konferanslarının yanısıra Irkçılığa Karşı  ve Sürdürülebilir Kalkınma konulu Birleşmiş Milletler zirve toplantılarında da bulundu.

Liesbeth van Dorsser Keus ödülü iki yılda bir  Hollanda İş ve Profesyonel Kadınları tarafından, kendine özgü çalışma biçimi ile diğer kadınlara örnek olan,
Toplumsal olarak geri bırakılmış kadınların (maddi, manevi, parasal ve zihinsel) bağımsızlığına katkıda bulunmuş, kadınlara veriliyor. 

Ödülün bundan önceki sahibi, şu an Almere belediye başkanı olan Annemarie Jorritsma idi.

Başbakan yardımcısı olarak Jorritsma, Hollanda, da bir kadının ulaştığı en yüksek makama gelmişti. Ekonomik İşler Bakanı iken  bir ticaret misyonuna başkanlık eden ilk kadın olarak  Berlin’e gitmişti.

Bilgi için:
BPW the Netherlands
Tel. 0031(0) 655 182001
Secretariaat@ bpwnl.nl

1101070cookie-checkÖzden Kutluer’e büyük ödül

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.