Zehir saçan gemi nihayet gidiyor!

Uzun süre tepkilere yol açan gemi, Mart’ta Türkiye’den gönderilecek. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, zehirli atık barındıran geminin denizden çıkarılarak Türkiye’den götürülmesi için İspanya ile yapılan temaslarda son noktaya gelindiğini bildirdi.


Ulla’nın Mart ayı içinde Türkiye’den gönderileceğini belirten Pepe, “Bu işlem, bir örnek teşkil edecek. Türkiye’de bulunan başka ülkelerin atıklarının da gönderilmesine örnek oluşturacak” dedi.


Geminin çıkarılması, yüklenmesi ve taşınması için ihaleye çıkıldığını hatırlatan Pepe, bunun Türkiye’ye maliyetinin olmayacağını söyledi.


Pepe, batan Ulla ile ilgili olarak, son 5 yılda il ve ilçede görev yapan yetkililer ile bakanlık görevlileri hakkında soruşturma açıldığını kaydetti.


İspanya’da 3 termik santralden çıkan zehirli atıkları alan Asland firması, bu yükü izinsiz olarak İspanya’dan çıkararak önce Cezayir’e götürmüş, ancak buradan geri çevrilen gemi 2000 yılı Mart ayında İskenderun Körfezi’ne girmişti. Burada 4 yıl bekletilen gemi, 2 bin 200 ton toksik atıkla, 6 Eylül 2004 tarihinde batmıştı. 

1019060cookie-checkZehir saçan gemi nihayet gidiyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.