Zeki Sezer’den hamaset

Sezer, CHP-DSP güç birliği için ”hakkaniyetin” önemli olduğunu vurgulayarak, ”Şunu bilsek ki biz bir sandalye bile almadan Türkiye’yi AK Parti’den kurtaracak sinerjiyi yaratacağız, herkesi sandıkta buluşturabileceğiz, bir tek DSP’li bile ‘ben illa da milletvekili olacağım’ demez. Biz o özveriyi en sade üyesinden genel başkanına kadar gösteririz” dedi.


İstanbul’da gazetecilerin CHP-DSP güç birliğine yönelik sorularını yanıtlayan Sezer, ”Kamuoyunun İzmir’de gerçekleştirilen mitingde CHP ve DSP genel başkanlarını neden yan yana görmediği” yönündeki bir soru üzerine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile sürekli görüştüğünü dile getirdi.


Sezer, ”Partiler üstü bir toplantıyı iki partinin oyun alanı gibi sunmak, geniş halk kitlelerine haksızlık olurdu. Güç birliğiyle ilgili olarak görüşme süreci henüz tamamlanmadan orada yanlış görüntü vermenin, topluma yapılacak haksızlık olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Zeki Sezer, şunları kaydetti:


”Bizim sandalyeyle işimiz olmadığını herkes bilir. Biz Türkiye’yi AK Parti’den kurtarmak, karanlığa gidişten kurtarmak istiyoruz. Bunun da sosyolojik altyapısını oluşturmak istiyoruz. Şunu bilsek ki biz bir sandalye bile almadan Türkiye’yi AK Parti’den kurtaracak sinerjiyi yaratacağız, herkesi sandıkta buluşturabileceğiz, bir tek DSP’li bile ‘ben illa da milletvekili olacağım’ demez. Biz o özveriyi en sade üyesinden genel başkanına kadar gösteririz. Yoksa, bir DSP’li bile, milletvekili olmak için, kendisine yer edinmek için siyaset yapmaz.”


Zeki Sezer, ”Üzüm yemek Türkiye’nin rejimini, bütünlüğünü güvence altına almak gibi bir amacımız var. Katiyen bağcıyı dövmek gibi bir amacımız yok. Ama dövülmeyi de istemeyiz. Kendimizi de dövdürtmeyiz” dedi.


Bir basın mensubunun, ”CHP-DSP güç birliğinde milletvekili sayısı sıkıntısı ön planda” sözü üzerine de Sezer, ”Sayıdan söz etmiyoruz, temsil sıkıntısı” karşılığını verdi.


Sezer, ”hakkaniyet sıkıntısına” ilişkin sorulara ”Bu aşılmalı. Bizim partimizde bazı kesimler bu işi istemiyor diye yanlış aksettiriliyor. Katiyen böyle bir şey yok. Ben genel başkan olarak diyorum ki hakkaniyete karşı çıkan DSP’de bir kişi bile yok. Hiç kimse başka şeyler söylemesin, haksızlık olur. Şimdi bir ortak noktaya gelmeye çalışıyoruz. Gelebileceğimize de inanıyorum” yanıtını verdi.

1042740cookie-checkZeki Sezer’den hamaset

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.