Özel güvenlik sistemi değişiyor

Geçtiğimiz yıl savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde şehit edildiği olayın ardından başlayan çalışmalarda sona gelindi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, İçişleri Bakanlığı, özel güvenlik sisteminde köklü değişiklikler öngören düzenlemeyi ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne açtı.

Taslağa göre mülki idare amirleri, kamu güvenliğinin gerektirdiği hallerde, alınan özel güvenlik tedbirlerini yetersiz bulursa ek önlemler almakla yetkili olacak.

Özel güvenliğin yetersiz kaldığı olaylarda ve tesislerde, kolluk kuvvetlerine de görev verilecek.

Bu durumda kolluk kuvvetlerine, günlük harcırah miktarının 3 katı ödeme yapılacak.

Düzenlemeye göre, özel güvenlik görevlileri, görev alanlarında kimlik, ehliyet kontrolü yapabilecek. Ayrıca, umuma mahsus olmayan görev alanlarında da trafiği düzenleyebilecek.

Gazino, gece kulübü, bar ve benzeri alkollü içki tüketilen eğlence yerlerindeki koruma ve güvenlik hizmeti niteliğindeki faaliyetler de, “özel güvenlik” hizmeti sayılacak.

Güvenlik şirketleri, yüzde 49’u geçmemek üzere hisselerini halka açabilecek. Geçerli kimlik kartı olmadan koruma ve güvenlik faaliyeti yürüten kişiler ise bir yıldan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılacak.

1489370cookie-checkÖzel güvenlik sistemi değişiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.